21. 4. 2024

Tekma Krim Mercator : Mlinotest Ajdovščina registrirana z 0:10

Vodstvo tekmovanja Pokala Slovenije za ženske je tekmo polfinala med RK Krim Mercator in ŽRK Mlinotest Ajdovščina, ki se je sicer končala z zmago ljubljanske ekipe s 34:33, registriralo z rezultatom 0:10 v korist ajdovske zasedbe. 


Na tekmi polfinala Pokala Slovenije za ženske je ekipa RK Krim Mercator nastopila z dvema igralkama, ki nista imeli pravice nastopa. V skladu z 38. členom Pravilnika o rokometnih tekmovanjih, ekipa, ki stori takšen prekršek, izgubi tekmo z rezultatom 0:10. Pogoje za nastop na posamezni tekmi pokalnega tekmovanja, določajo Propozicije Pokala, oziroma Propozicije 1. ženske rokometne lige. Slednje v 6. členu določajo, da ima v 1. A in B državni rokometni ligi za ženske, torej tudi Pokalu Slovenije, pravico nastopa šest igralk brez pravice nastopa za državno reprezentanco Slovenije, Krim Mercator pa je na tekmi nastopil z osmimi.


Komisar tekmovanja je v skladu s pravilnikom polfinalno tekmo registriral z rezultatom 10:0 v korist ŽRK Mlinotest Ajdovščina.


RK Krim Mercator tako v nedeljo ob 14.30 tako čaka tekma za tretje mesto proti ŽRK Trgo ABC Izola, ŽRK Mlinotest Ajdovščina in ŽRD Litija pa se bosta v finalu ob 17.30 pred kamerami TV Slovenija 2 pomerila za prvi članski naslov v zgodovini obeh klubov.

ZAKLJUČNI TURNIR POKALA SLOVENIJE ZA ŽENSKE (LITIJA, ŠD LITIJA)

Polfinale, sobota, 20. april:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRD LITIJA 28:29 (12:15, 24:24)
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 0:10


Tekma za 3. mesto, nedelja, 21. april, ob 14.30:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : RK KRIM MERCATOR (spletni prenos na YouTube kanalu RZS TV)


Finale, nedelja, 21. aprila, ob 17.30:
ŽRD LITIJA : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (prenos na TV Slovenija 2)