25. 4. 2024

Na olimpijske igre tudi sodniški par Sok in Lah!

Slovenski rokomet je na olimpijskih igrah v Parizu dobil novo okrepitev. Poleg moške in ženske članske reprezentance, ki sta se uspešno prebili skozi kvalifikacijsko sito, je podvig uspel tudi slovenskemu sodniškemu paru, ki ga tvorita David Sok in Bojan Lah. Mednarodna rokometna zveza (IHF) ju je namreč uvrstila med 16 parov, ki bodo sodili tekme na poletnem športnem veledogodku.
Nominacija za priznana slovenska sodnika je obenem novo veliko priznanje za Rokometno zvezo Slovenije in sodniško organizacijo. Po Rio de Janeiru in Tokiu bodo za Soka in Laha to tretje zaporedne olimpijske igre. Na zadnjih igrah na Japonskem jima je pripadla tudi posebna čast, saj sta sodila na finalni tekmi ženskega dela tekmovanja.

Sok in Lah tako še naprej uživata velik ugled. Po glasovanju novinarjev, rokometnih strokovnjakov in rokometnih navdušencev, ki ga je pripravil priznani rokometni portala Handball Planet, sta bila izbrana za najboljši sodniški par v letu 2023. Lani sta delila pravico v finalu EHF Lige prvakov v Kölnu in v finalu svetovnega prvenstva za ženske na Danskem. Na januarskem moškem euru v Nemčiji sta sodila na polfinalni tekmi med Nemčijo in Dansko.

Ob Slovencih bodo tekme na letošnjih olimpijskih igrah sodili še pari iz Ažirije (Belkhiri / Hamidi), Argentine (Garcia / Paolantoni), Bosne in Hercegovine (Konjičanin / Konjičanin), Češke (Horaček / Novotny), Danske (Hansen / Madsen), Španije (Garcia / Marin), Francije (Bonaventura / Bonaventura), Nemčije (Schulze / Tönnies in Kuttler / Merz), Madžarske (Biro / Kiss), Severne Makedonije (Nachevski / Nikolov), Črne gore (Pavičević / Ražnatović), Norveške (Kleven / Jorum), Švice (Brunner / Salah) in Švedske (Kurtagić / Wetterwik).