23. 5. 2024

Blagotinšek bo okrepil Gorenje Velenje

V osje gnezdo prihaja Anže Blagotinšek, otrok RK Celje Pivovarna Laško, ki trenutno brani barve Jeruzalema iz Ormoža, bo črno-rumeni dres nosil vsaj do konca sezone 2024/2025.


Rokometaše Gorenja Velenja čaka v soboto, 25. maja tekma, ki bo odločala o naslovu državnega prvaka. Varovanci Zorana Jovičića se bodo v zadnjem krogu Lige NLB pomerili z rokometaši Jeruzalema Ormoža.  


Pred uradnim zaključkom sezone 2023/2024, so pri velenjskem prvoligašu že pred časom predstavili prva podaljšanja in prve okrepitve. Aktualnim državnim podprvakom so v preteklih mesecih zvestobo obljubili Emir Taletović, Matevž Skok, Jernej Drobež, Tilen Sokolič in Enej Slatinek Jovičić. Po štirih letih se v Velenje vrača desno krilni rokometaš Vlado Matanović, iz sosednjega Slovenj Gradca pa se med ose seli Oleksiy Yankovskyy.


Vrzel na mestu krožnega napadalca, ki bo nastala po odhodu Branka Predovića bo zapolnil 23-letni Blagotinšek. Članski dres domačega kluba je prvič oblekel v sezoni 2018/2019. Pred sezono 2020/2021 se je preselil v Maribor, kjer je preživel tri sezone. V tej sezoni brani barve Jeruzalema iz Ormoža. 

˝Veselim se prihoda v Velenje in novih izzivov, ki nas čakajo v novi sezoni. Trudil se bom po najboljših močeh, da upravičim svoj prihod in verjamem, da bomo kot ekipa dosegli zastavljene cilje,˝ je za klubsko spletno stran dejal mlajši brat slovenskega članskega reprezentanta Blaža Blagotinška.