3. 1. 2012

Norvežani na EP brez vratarja Steinarja Egeja, Islandci ostali brez Olafurja Stefanssona

Na evropskem prvenstvu v Srbiji bosta v skupini D v Vršcu poleg Slovenije in Hrvaške nastopili tudi Norveška in Islandija. Toda ne v popolnih igralskih zasedbah: pri Norvežanih bo manjkal vratar in kapetan Steinar Ege, pri Islandcih pa legendarni Olafur Stefansson.

 

 

Robert Hedin, švedski selektor na klopi reprezentance Norveške, je nepričakovano ostal brez prvega vratarja in kapetana Steinarja Egeja. Član danskega kluba Koebenhavn, ki odlično igra tudi v letošnji evropski ligi prvakov, bo aprila dopolnil 40 let.


 

Ege, ki je v dresu Norveške zbral že 262 reprezentančnih nastopov, je sodelovanje na evropskem prvenstvu v Srbiji odpovedal zaradi prevelikih naporov, ki jih zahtevajo priprave in nato še nastop na velikem tekmovanju.


 

Na seznamu 28 igralcev, ki jih je Norveška prijavila na EHF in ki imajo pravico nastopa na Euru 2012, so poleg Egeja še trije vratarji: Ole Erevik (Aalborg, Danska), Svenn Erik Medhus (Oyestad, Norveška) in Magnus Dahl (Paris HC, Francija).


 

Norvežani bodo prvo tekmo na letošnjem EP odigrali proti Sloveniji, tekma pa bo v ponedeljek, 16. januarja 2012, ob 18.10 v Vršcu.

Prvič po kar 18 letih pa bo reprezentanca Islandije nastopila brez največjega zvezdnika, legendarnega levičarja Olafurja Stefanssona. Islandci, ki so na zadnjem EP pred dvema letoma v Avstriji osvojili bronasto kolajno (na tekmi za tretje mesto so premagali Poljsko), si bodo skušali čim boljšo uvrstitev v Srbiji priigrati brez pomoči 38-letnega Stefanssona.


 

Stefansson je s 315 tekmami v dresu izbrane vrste Islandije rekorder v tej državi, za katero je dosegel kar 1497 zadetkov. Tako kot Norvežan Ege, je tudi Stefansson član danskega kluba Koebenhavn, EP v Srbiji pa bo izpustil prav zaradi počitka pred nadaljevanjem naporne klubske sezone in težav s kolenom.

 

 

Islandci bodo prvo tekmo na letošnjem EP odigrali proti Hrvaški, v drugem krogu pa se bodo pomerili z Norveško. Njihov zadnji nasprotnik v skupini D bo Slovenija, s katero se bodo srečali v petek, 20. januarja 2012, ob 18.10.

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Novinarska konferenca moške reprezentance bo v sredo, 4. januarja 2012, ob 13. uri v ZrečahNenad Bilbija izgubljen za EP v Srbiji, priložnost med šestnajsterico tudi za Boruta MačkovškaPo prihodu Miha Žvižeja slovenska članska reprezentanca v Zrečah v popolni zasedbiNa pripravah v Zrečah je reprezentanco obiskal tudi predsednik RZS Franjo BobinacLuka Žvižej zaradi virusa v bolnišnici v Celju; uspešni pregledi za Brumna, Gajiča in ŠpilerjaDenič prvi dan priprav v Zrečah izbral 16 potnikov za EP 2012 in določil štiri rezerveProgram zaključnega dela priprav moške članske reprezentance Slovenije za nastop na EPSelektor Denič objavil skrajšan seznam 20 igralcev za zaključne priprave na EP 2012 v SrbijiMoška članska reprezentanca Slovenije na evropskem prvenstvu v Srbiji brez Jureta NatkaFrancija bo leta 2017 gostila SP za moškeSelektor Boris Denič objavil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP 2012 v SrbijiNovinarska konferenca RZS, povezana z EP v Srbiji, bo v sredo, 14. decembra 2011, ob 11. uri