Domov
INFOTEKMOVANJAZDRUŽENJAREPREZENTANCEMLADIROKOMET NA MIVKIOSTALOPOVEZAVE

Novice

05.11.2011

Moška članska reprezentanca Slovenije v Zlatorogu uspešnejša od Celja Pivovarne Laško

Na drugi tekmi v okviru spominsko-človekoljubne akcije za Iztoka Puca v dvorani Zlatorog je domači klub Celje Pivovarna Laško gostil moško člansko reprezentanco Slovenije. Tekma se je končala z zmago slovenskih reprezentantov s 35:32 (18:17).

 

 

Slovenija - Celje Pivovarna Laško 35:32 (18:17)

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 4000, sodnika: Lah in Sok (oba Celje).

 

Slovenija: Skok (4 obrambe), Prošt (7 obramb), Vran (3 obrambe), Bombač, Miklavčič, Bezjak 1, Natek, Skube 2, Špiler 2, Brumen 1, Sušin 1, Gajič 3 (1), Bundalo, M. Žvižej 1, L. Žvižej 5, Marguč 3, Zorman, Dolenec 3 (1), Gaber 1, S. Razgor 2 (2), Mačkovšek 8, Medved 2.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (5 obramb), Perić (7 obramb), Božič (3 obrambe), Kovač, Prieto 1, Mlakar 4, Gorenjak 2, Žuran 2, D. Razgor 7, Grušovnik 2, Ranevski 4 (3), Poklar 3, Poteko 3, Janc 2, Metličić, Irman 1, Žabič 1.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Celje Pivovarna Laško 6 (3).

 

Izključitve: Slovenija 4 minute, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

 

 

S tekmo proti Celju Pivovarni Laško je moška članska reprezentanca Slovenije končala enotedenske priprave v okviru tedna EHF za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji. Z izjemo medsebojne tekme reprezentantov v Zrečah (razdeljeni so bili v dve ekipi) je bila to tudi edina preizkušnja izbrancev selektorja Borisa Deniča, končala pa se je z zmago proti trenutno vodilnemu klubu v 1. NLB Leasing ligi (35:32).

Selektor Denič je imel v zapisniku kar 22 igralcev, vsi štirje člani celjskega kluba, ki so bili na pripravah v Zrečah, pa so tudi zaigrali za reprezentanco (Matevž Skok, Luka Žvižej, Gašper Marguč in Borut Mačkovšek). Revijalno tekmo so odlično začeli igralci domačega kluba, ki so v tretji minuti vodili že s 3:0, v deveti pa je njihova prednost znašala že štiri zadetke (7:3).

 

 

Toda reprezentanca Slovenije je počasi, a zanesljivo zmanjševala zaostanek (vratar Primož Prošt je v prvih dvajsetih minutah zbral sedem obramb, celjski golman Dejan Perić pa šest) in po dveh zaporednih zadetkih Luka Žvižeja je Slovenija v 14. minuti prvič vodila (9:8). Nato je do konca prvega polčasa sledilo kar sedem izenačenj (9:9, 10:10, 13:13, 14:14, 15:15, 16:16, 17:17), na odmor pa je reprezentanca odšla z minimalnim vodstvom (18:17).

 

 

Priložnost za igro je selektor Denič razdelil med vseh 22 igralcev, ki so si na začetku drugega polčasa nekajkrat priigrali tri zadetke prednosti. Kljub odlični predstavi Davida Razgorja (sedem zadetkov) in Žiga Mlakarja (vse štiri je dosegel v drugem delu) so si pivovarji v 44. minuti priigrali rekorden zaostanek - bilo je 21:26, enaka razlika petih zadetkov (22:27) pa je bila tudi dve minuti pozneje.

 

 

V reprezentančnem dresu je blestel mladi Borut Mačkovšek, z osmimi zadetki prvi strelec tekme v Zlatorogu. Kljub temu so se gostitelji med izključitvijo Miha Žvižeja približali samo na 26:28 v 52. minuti in 27:29 dve minuti kasneje. Toda mlada Borut Mačkovšek in Niko Medved sta s serijo zadetkov tehtnico dokončno nagnila na stran reprezentance Slovenije, ki je proti Celjanom (predstavili so tudi kopico zelo mladih rokometašev: Bojan Božič, Jure Gorenjak, Matic Grušovnik, Jan Irman, Igro Žabič, Blaž Janc) na koncu zmagala s 35:32.

 

 

Foto: Slavko Kolar

Infostat
Med petimi kandidati izberite Petrolovega rokometaša meseca za september 2014!
Miha Zarabec
Gašper Marguč
Miha Žvižej
Uroš Zorman
Dragan Gajić

GLASUJ Glasuj
facebook
EHFtv
Rokomet - moja igraa