9. 5. 2016

Velenjčani in Celjani predstavili cilje pred velikim derbijem

Gorenje Velenje in Celje Pivovarna Laško se bosta v tej sezoni pomerila četrtič, drugič v Velenju, kjer je bil rezultat med obema ekipama nazadnje 24:24. Celjani so dobili oba dvoboja v domači dvorani, v 1. NLB Leasing ligi z 28:24, v osmini finala Pokala Slovenije pa s 30:25. Skupno bo to že 102. dvoboj obeh ekip v slovenskem državnem prvenstvu.

1. NLB LEASING LIGA, KONČNICA, 5. KOLO

Sreda, 11. maja, ob 19.00:
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO* - prenos na Sportklubu 1
KOPER 2013 : MARIBOR BRANIK

Ob 20.00:
URBANSCAPE LOKA : RIKO RIBNICA

* - pred velikim derbijem bo v Rdeči dvorani, od 17.00 dalje, potekala tudi tekma legend med istima ekipama, o kateri lahko več izveste tukaj. Vstopnice za derbi veljajo tudi za tekmo legend.

LESTVICA:

1.RK GORENJE VELENJE440057
2.RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO431056
3.RK MARIBOR BRANIK410339
4.RD RIKO RIBNICA421136
5.RD KOPER 2013410333
6.RD URBANSCAPE LOKA400430

IZJAVE S SKUPNE NOVINARSKE KONFERENCE OBEH KLUBOV:

dr. Marko Šibila, trener Gorenja Velenja:

"Tudi sam si želim, da bi bil ta derbi medijsko izpostavljen, kot si to zasluži. Tudi v naši ekipi je stanje znano. Brez dveh igralcev igramo že nekaj časa (Božovič in Ferlin op.p.), nekaj težav ima tudi Ovniček, ki pa bo do tekme po vsej verjetnosti že saniran. Težave ima tudi sicer tudi Vid Levc, ki pa bo v ekipi. Ali bo igral ali ne pa bomo še videli. Vsekakor pa se sam bolj obremenjujem s tistimi, ki so zdravi in bodo lahko igrali in prepričan sem, da bodo dali vse od sebe, da bo tekma kakovostna."

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:

"Rad bi pohvalil to gesto klubov, da so pripravili skupno konferenco. Slovenski klubski rokomet, še posebej največja kluba, si to zasluži. Pred dnevi je slovenski nogometni večni derbi v največjem slovenskem časniku zavzel skoraj trinajst strani in upam, da bo tudi naš rokometni večni derbi v istem časopisu zavzel vsaj tri strani. To si vsi zaslužimo. Kar pa se naše tekme tiče, pa je tako kot je bilo, je in bo. Naša ekipa Celja niti ene tekme v tej sezoni ne bo odigrala v popolni postavi in s tem smo se že sprijaznili. Na bolniški so Patrianova, Dujmovič in Dobelšek. Upam, da se jim ne pridruži še kdo in da bodo vsi ostali dodali vse kar je potrebno za zmago v sredo v Rdeči dvorani."

Staš Skube, Gorenje Velenje:

"Za nami je že ustaljen ritem tekem in s tem tudi ritem priprav na posamezne tekme. Tudi tokrat ni drugače, saj gremo iz tekme v tekmo. Res je, da lahko ta tekma s Celjem naši ekipi prinese veliko, a po drugi strani je do konca še šest krogov končnice. V zadnjih tekmah in treningih rastemo, tako igralci sami, kot tudi ekipa kot celota. Prikazali smo že solidne predstave in upam, da nam bo ena takšnih uspela tudi v sredo in se bomo veselili zmage."

Luka Žvižej, Celje Pivovarna Laško:

"Tudi na to tekmo se pripravljamo tako kot na vse ostale. Vemo, kaj ekipa Gorenja predstavlja. Sami smo si pred začetkom sezone postavili cilj in ga seveda želimo tudi doseči. Vsem je jasno, da ta tekma potencialno veliko prinaša in veliko odnaša. Mi bomo dali vse od sebe, igrali bomo do zadnjega atoma moči in razmišljamo samo o našem cilju in zmagi."

Matej Avanzo, direktor Gorenja Velenja:

"Skupaj s prijatelji iz RK Celje Pivovarna Laško smo bili v minulih mesecih na sestankih raznolikih tematik. Rad bi pohvalil to razumevanje, širino in dejstvo, da nam je uspelo preseči tekmovalne okvire in se vsebinsko lotiti celotne zgodbe. Hkrati pa naj igralci na igrišču pokažejo, kdo je boljši. Zelo me veseli, da je na plodna tla padla ideja o tekmi legend klubov. Konec koncev noben klub brez tradicije ni uspel postati prava blagovna znamka. In tudi zato se je potrebno klanjati akterjem, ki so le-to tudi postavili. Ta tekma je tako najmanj, kar lahko kluba naredita, da počastita svojo zgodovino in zelo me veseli, da bo toliko enkratnih imen na tekmi legend v sredo. Poleg vsega tega, bo naša domača Rdeča dvorana prvič vidna v popolnoma prenovljeni podobi. Ta projekt je sedaj končan, čez poletje pa nas čaka še prenova razsvetljave. Vsekakor pa bo že sam spektakel v sredo dal vedeti, da je dvorana povsem druga, ko je »pobarvana« v skladu s podobo našega črno-rumenega kluba."

Gregor Planteu, direktor Celja Pivovarne Laško:

"V sredo nas čaka rokometni spektakel. Pomerili se bosta dve najmočnejši ekipi v Sloveniji, ekipi z evropskimi ambicijami in ekipi, ki bosta v prihodnji sezoni najverjetneje nastopali v SEHA ligi. Vse to pove, da bo šlo za velik rokometni dogodek. Upam, da bodo tudi drugi udeleženci in deležniki tega spektakla pripomogli k temu, da bo vse potekalo odlično in na vrhunski ravni. Z novim vodstvom RK Gorenje Velenje smo zelo hitro našli stik, da sodelujemo in skupaj pripravimo še kakšno takšno odlično akcijo."

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević