14. 1. 2020

Po tretjo zmago tudi s kapetanom Kavtičnikom

Slovenska reprezentanca bo ob 18.15 v Göteborgu lovila tretjo zmago na letošnjem evropskem prvenstvu. Proti Švicarjem bo prvič na tekmovanju zaigral kapetan Vid Kavtičnik, ki ga je selektor Ljubomir Vranješ v ekipo uvrstil namesto mladega krožnega napadalca Kristjana Horžena.

Proti Švicarjem bodo tako v slovenski vrsti zaigrali krožna napadalca Blaž Blagotinšek in Igor Žabić, zunanji igralci Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Nik Henigman, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek, Rok Ovniček in Miha Zarabec, krila Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin in Mario Šoštarić ter vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic

Četudi se je slovenska vrsta z dvema imenitnima dosedanjima zmagama povzpela na prag napredovanja med 12 najboljših ekip, le-to še ni povsem zagotovljeno. Zagotovo pot v Malmö ji zagotovo zagotavljata le zmaga ali neodločen izid. Več o vseh možnih razpletih najdete TUKAJ

Selektor Vranješ je tako unovčil obe zamenjavi v prvem delu, potem ko je pred drugo tekmo proti Švedski v ogenj namesto Gašperja Marguča poslal Šoštarića. Postava, s katero bo nastopila proti Švici, bo Slovenija potovala tudi v morebiten drugi del evropskega prvenstva, kjer bo vsaka reprezentanca znova bila upravičena do dveh menjav. Dve menjavi bosta nato možni še v morebitni končnici.