1. 2. 2020

Ormožani zajezili Krko in skočili med šesterico

V soboto se je s tremi tekmami nadaljeval 16. krog Lige NLB. Pomembno zmago so na domačem parketu zabeležili Ormožani, ki so bili po napeti tekmi z 29:28 boljši od novomeške Krke. Z novim parom točk so se vsaj začasno povzpeli med najboljšo šesterico. Novih zmag sta se razveselili še zasedbi Celja Pivovarne Laško in Rika Ribnice.

Zadnja tekma kroga bo na sporedu v nedeljo. Ob 17.15 se bosta pred kamerami TV Slovenija 2 pomerili zasedbi Kopra in Gorenja Velenja.

LIGA NLB, 16. KROG:

Sobota, 1. februarja:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK MARIBOR BRANIK 30:19 (13:9)
Grebenc 6, Šarac in Grošelj 5; Miličević 6, Kobetić in Velkavrh (2) po 3.

Igralec tekme: Jan Grebenc.

Celjski rokometaši tudi po malo manj kot dvomesečnem premoru zaradi nedavnega evropskega prvenstva v Avstriji ter na Švedskem in Norveškem nadaljujejo svoj zmagoviti pohod na domačem prizorišču. Na današnjem obračunu so zanesljivo opravili z Mariborčani in dokazali, da v naporen teden - najprej bodo v sredo gostovali v Velenju, konec tedna pa gostili še zvezdniške Parižane v okviru Lige prvakov - vstopajo v dobri pripravljenosti.
Varovanci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so temelje za novo zmago postavili v prvi polovici dvoboja in si že v 22. minuti - po delnem izidu 3:0 - priigrali pet golov prednosti (11:6).
V začetku drugega polčasa so še bolj povečali frekvenco svojih obratov, po sedmih minutah tekmecem ušli na osem golov (19:11), do konca tekme pa so si nekajkrat priigrali 12 golov prednosti (28:16, 29:17, 30:18).
V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Grebenc, v mariborski Adrian Miličević, oba sta dosegla po šest golov.
Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v sredo, 5. februarja gostovala v Velenju, mariborska pa bo v soboto, 8. februarja gostila Jeruzalem Ormož.

IZJAVI PO TEKMI:

Tomaž Ocvirk, trener RK Celje Pivovarna Laško:
"V igri se nam še pozna, da so se nam nekateri igralci še priključili in da v času prvenstva niso dobili velike minutaže. Danes smo imeli precejšnje težave v fazi zaključevanja napadov, a to se dogaja tudi nekaterim, ki so bili tu na pripravah. Naša naloga je, da v naslednjih dneh popravimo tiste stvari, ki nam še ne gredo, predvsem da dobimo širino. Tako smo danes veliko rotirali, poizkušali vračati igralce, ki se vračajo po poškodbah, saj nas čaka veliko tekem in potrebovali bomo vsakega. Obramba je bila danes zelo dobra, agresivna, gibljiva, kot rečeno, pa je naša največja težava povezana z realizacijo, ki jo moramo do tekme z Gorenjem Velenjem in potem tistih naslednjih, popraviti."

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:
"Vedeli smo, da je Celje Pivovarna Laško za nas nedosegljiva, a vesel sem, da smo si danes ustvarjali priložnosti, ki pa jih nismo izkoriščali, saj je Vujović branil res dobro. Tekaško smo bili ves čas zraven, kar nam kaže, da smo delali dobro in da smo dobro pripravljeni. Naš problem je bil napad, zgrešene priložnosti in nato prepočasno vračanje v obrambo, kar je Celje izkoriščalo. Razlika je sicer res velika, a veliko smo rotirali, saj se prave tekme za nas začenjajo šele sedaj, zato moramo nanje biti kar najbolj pripravljeni."

RD RIKO RIBNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA 30:21 (16:9)
Setnikar 8, Cimerman in Pecelj (3) po 5; Gačević in Nikolić po 5.

Igralec tekme: Igralec tekme: Bojić Nebojša (RD Riko Ribnica).

Drugouvrščeni Ribničani so v obračunu z zadnjeuvrščenimi tekmeci iz Izole zanesljivo osvojili nov par točk. Za vodilnimi Celjani zaostajajo pet, pred tretjeuvrščenimi Velenjčani, ki bodo v nedeljo gostovali v Kopru, pa imajo prav toliko točk prednosti.
Rokometaši iz dežele suhe robe so resno in odgovorno opravili svoj posel ter bili od prve do zadnje minute absolutni gospodarji domačega parketa.
Že po polovici tekme je njihova prednost znašala sedem golov (16:9), tako da je bil drugi polčas zgolj stvar rutine.
V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Rok Setnikar z osmimi goli, v gostujoči pa sta Spasoje Gačević in Marko Nikolić dosegla po pet zadetkov.
Ribniška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, izolska pa v Dobovi. Obe tekmi bosta v soboto, 8. februarja.

IZJAVI PO TEKMI:

Jan Pucelj, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Po takšni tekmo, kot smo jo imeli v Velenju, je težko zaigrati na domačem obračunu, ki ga moraš dobiti. Vedeli smo, da Izola prihaja po dve točki, tako da smo morali zaigrati zavzeto in dejansko smo to v prvem polčasu tudi naredili. Tudi drugi polčas smo odigrali na podobni ravni in razliko zadržali do konca. Dve pomembni točki sta na koncu ostali doma."

Matej Galina, rokoemtaš RD Butan Plini Izola:
"Po zelo slabem začetku smo se vrnili v igro, ob tem pa se je premoč domačih še vedno poznala. Na to gostovanje smo prišli zdesetkani, brez nekaterih nosilcev igre. Trudili in borili smo se, vendar to ni bilo dovolj za kaj več kot poraz."

RK JERUZALEM ORMOŽ : MRK KRKA 29:28 (13:11)
Čudič 9 (8), Žuran 7; Avsec 7 (2), Kukman (2) in Irman po 5.

V najbolj razburljivem sobotnem obračunu 16. kroga Lige NLB so se Ormožani po hudem in enakovrednem boju veselili tesne zmage nad Novomeščani in po nepolnem krogu napredovali v zgornjo polovico prvenstvene lestvice.
Obračun ekip iz srednjega dela lestvice - med njima je bila pred današnjo tekma razlika štiri točke - je bil po pričakovanju izjemno izenačen. V 58. minuti so imeli gostitelji le gol prednosti (28:27), v zadnji slabi dve minuti pa so golu Davida Bogadija vstopili s prednostjo 29:27.
A trdoživi Dolenjci se niso predali, po zadetku Jake Jakšeta so Ormožanom znova zadihali za ovratnik (29:28), za neodločen izid pa jim je zavoljo zrele predstave domačih rokometašev zmanjkalo časa.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič, ki je kar osem od skupno devetih golov dosegel po izvajanju sedemmetrovk, medtem ko je Rok Žuran vseh svojih sedem zadetkov dosegel iz igre. V gostujoči zasedbi je Jernej Avsec dosegel sedem golov.
Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, novomeška pa bo gostila Slovenj Gradec. Obe tekmi bosta v soboto, 8. februarja.

IZJAVA PO TEKMI:

Jernej Avsec, rokometaš MRK Krka:
"Sem razočaran, saj smo se proti neposrednemu tekmecu dobro pripravili, a nam je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Kljub temu, da je tekma potekala v stilu gol za gol, smo tik pred koncem tekme naredili nekaj nepotrebnih napak, kar nas je stalo zmage."

Nedelja, 2. februarja, ob 17.15:
RD KOPER : RK GORENJE VELENJE (prenos na TV Slovenija 2)

IZJAVA PRED TEKMO:

Žiga Smolnik, rokometaš RD Koper:
"V tekmo z Velenjem vstopamo nekoliko negotovi, ker po pripravljalnem obdobju, v katerem smo sicer dobro trenirali, ne vemo točno v kakšni pripravljenosti smo. Pred reprezentančnim premorom smo ravno igrali dobro in upam da smo to igro in intenziteto v obrambi zadržali, kar pa do tekme z Velenjem ne moremo povsem vedeti. Oni so v sredo visoko premagali Ribnico, kar jim je nedvomno še dvignilo samozavest, ampak vsaka tekma je zgodba zase in zelo pomembno bo kako vstopimo v tekmo. Preprečiti moramo njihove hitre protinapade, s katerimi dosežejo večino svojih golov, kar pa lahko storimo samo s pametno in disciplinirano igro v napadu ter izredno hitrim vračanjem v obrambo. V kolikor bomo uspeli uresničiti povedano mislim, da imamo možnosti za pozitiven rezultat."

Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja Gorenja Velenja:
"Tekma z Rikom Ribnico je bila pokazatelj, kako dobra ekipa je lahko ekipa Gorenja Velenja, kadar gredo fantje v tekmo zbrano, motivirano in predvsem z veliko željo po zmagi. V nedeljo nas čaka nedvomno zelo težka tekma proti Kopru. Koprčani so zadnje tekme prvega dela odigrali odlično in na domačem parketu predstavljajo zelo neugodnega nasprotnika. Fantje trenirajo odlično in verjamem, da bodo na nedeljskem obračunu dali ponovno vse od sebe, na igrišču "pustili srce" in se na koncu veselili uspeha."

Že odigrano, petek, 31. januarja:
RK TRIMO TREBNJE : MRD DOBOVA 27:23 (13:11)
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD URBANSCAPE LOKA 30:26 (13:14)
LESTVICA LIGE NLB
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 16 16 0 0 530 : 346 184 32
2 RD RIKO RIBNICA 16 13 1 2 467 : 432 35 27
3 RK GORENJE VELENJE 15 11 0 4 464 : 398 66 22
4 RK TRIMO TREBNJE 16 10 1 5 439 : 410 29 21
5 MRD DOBOVA 16 8 1 7 471 : 476 -5 17
6 RK JERUZALEM ORMOŽ 16 7 2 7 430 : 461 -31 16
7 RD KOPER 15 7 1 7 411 : 405 6 15
8 RK SLOVENJ GRADEC 2011 16 5 1 10 439 : 476 -37 11
9 MRK KRKA 16 5 0 11 425 : 463 -38 10
10 RD URBANSCAPE LOKA 16 2 5 9 418 : 484 -66 9
11 RK MARIBOR BRANIK 16 3 1 12 388 : 443 -55 7
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 16 1 1 14 390 : 478 -88 3