12. 11. 2021

Po zmagi Krimovk do dveh točk tudi Zagorjanke

Po zanesljivi zmagi Krimovk nad Velenjčankami na uvodnem obračunu devetega kroga modre skupine 1. ženske rokometne lige je bila tekma med rokometašicami Zagorja in Trga ABC Izole bolj izenačena.

Petkov dvoboj v Zagorju se je končal z zmago gostiteljic. Prva polovica tekme je bila sicer izenačena, nato pa so si Zagorjanke priigrale prednost za drugo zmago v tej sezoni 1. ženske rokometne lige. Na koncu je bil rezultat 23:21.

V soboto bo sledilo nadaljevanje devetega kroga. Najprej (18.00) se bodo Celjanke pomerile z rokometašicami Zelenih dolin Žalca, uro kasneje (19.00) pa bosta na sporedu še tekmi med ekipo Krke Novega mesta in Mlinotesta Ajdovščine ter Ptuja in Litije.

Prav tako bodo v soboto na sporedu vsi trije obračuni osmega kroga zelene skupine. Ob 16.30 bodo Logatčanke gostovale v Mariboru, ob 18.00 se bo začela tekma med Savo Kranjem in Koprom, nazadnje (19.30) pa bodo na parket stopile še rokometašice Vrhnike in Olimpije.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 9. KROG:

petek, 12. novembra:
RŽK ZAGORJE : ŽRK TRGO ABC IZOLA 23:21 (11:11)
Žerko (2) in Nikolič po 6; Štritof 6 (4), Nadarevič 4.

Dvoboj je z zadetkom v drugi minuti odprla Ivana Nikolič, ki je gostiteljice povedla v vodstvo. V nadaljevanju je bila tekma izenačena. Po 15 minutah so Zagorjanke vodile z golom prednosti (5:4), ob polčasu pa je bil izid neodločen (11:11). V drugi polovici obračuna so rokometašice Zagorja povečevale vodstvo. V 45. minuti je bil rezultat 20:16. Gostiteljice do konca prednosti niso izpustile iz rok in tako slavile zmago s 23:21.
Najbolj razpoloženi v domači zasedbi sta bili Lucija Žerko in Ivana Nikolič s šestimi zadetki, prav toliko pa jih je na drugi strani dosegla tudi Mandy Štritof.
V desetem krogu 1. ženske rokometne lige Zagorjanke čaka zahteven obračun proti ekipi Krima Mercatorja, rokometašice Trga ABC Izole pa se bodo pomerile z Novomeščankami.

IZJAVI PO TEKMI

Danaja Alauf, rokometašica Zagorja:
"V tekmo smo vstopile borbeno in z veliko željo po zmagi. Razliko nam je uspelo narediti v drugem polčasu. Vesele smo, da točki ostajata doma."

Sara Meža, rokometašica Trga ABC Izole:
"Tekmo smo začele borbeno, po napakah pa so sledile krizne minute, ki so vplivale na končni rezultat."

Še sledi:

MODRA SKUPINA, 9. KROG:

sobota, 13. novembra, ob 18.00:
ŽRK Z'DEŽELE : RK ZELENE DOLINE ŽALEC

19.00:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA
ŽRK PTUJ : ŽRD LITIJA

ZELENA SKUPINA, 8. KROG:

sobota, 13. novembra, ob 16.30:
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK ZVEZDA LOGATEC

ob 18.00:
RK SAVA KRANJ : ŽURD KOPER