26. 9. 2021

Gorenje Velenje do prve zmage v sezoni

Na sobotnih tekmah tretjega kroga Lige NLB so se zmag veselili rokometaši Gorenja Velenja, Rika Ribnice in Slovenj Gradca.

Aktualni prvaki iz Velenja so svoji prvi točki sezone vpisali proti Dobovi (35:21). Riko Ribnica nadaljuje z dobrimi predstavami, tokrat so bili v domači dvorani uspešnejši od Jeruzalema Ormoža 34:27. Uspeha so se veselili tudi Slovenjgradčani, ki so z 29:22 ugnali Maribor Branik. Na štirih tekmah Lige NLB, ki so bile odigrane v petek, so štirikrat zmago slavili gostitelji. Točki sta ostali na Kodeljevem, Galjevici, v Trebnjem in v Celju.

LIGA NLB, 3. KROG:

sobota, 25. septembra:
RK GORENJE VELENJE : RK DOBOVA 35:21 (19:8)


Igralec tekme: Aljaž Panjtar (RK Gorenje Velenje)

Državni prvak iz Velenja je po dveh uvodnih porazih proti trebanjskemu Trimu in Urbanscapu Loki dosegel prvo zmago v ligi NLB. Gosti iz Posavja v Rdeči dvorani v nobeni rokometni prvini niso bili kos izbrancem domačega trenerja Zorana Jovičića.
Velenjčani so sijajno odprli tekmo in že po devetih minutah igre povedli z 8:3. V nadaljevanju niso popustili niti za ped, vseskozi so bili korak ali dva pred Dobovčani, tako da so si že na polčasu priigrali velikansko prednost (19:8).
V drugi polovici tekme so gostitelji še naprej igrali zavzeto v obeh smereh, končna razlika na koncu dvoboja zgovorno priča o tem.
Zasedba iz Velenja bo v prihodnjem krogu gostovala v Ivančni Gorici, iz Dobove pa v Škofji Loki.

IZJAVI PO TEKMI

Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja
"Po rezultatu sodeč izgleda, kot da je bila za nami lahka tekma, ampak daleč od tega. Zavedali smo se, da moramo v obračun vstopiti popolnoma zbrani. Na srečo smo pokazali pravi pristop in hitro povedli, kar nas je na koncu pripeljalo do zmage. Vesel sem, da so vsi igralci dobili priložnost za igro in vsem bi čestital za borbo in zmago."

Damjan Radanovič, trener Dobove 
"V tekmo smo vstopili premehko, pri strelih na gol nismo bili zbrani. Vratarja Gorenja sta opravila vrhunsko delo, kar je tudi naredilo razliko. Čestitam Velenjčanom za zasluženo zmago."

RD RIKO RIBNICA : RK JERUZALEM ORMOŽ 34:27 (17:13)
Pucelj (4) in Miličevič po 7; Hebar 7, Kosi 5.


Igralec tekme: Jan Pucelj (RD Riko Ribnica)

Rokometaši iz Ribnice so dosegli tretjo zmago v elitnem domačem ligaškem tekmovanju. Po zmagi nad tekmeci iz Šmartnega pri Litiji in Koprčani so na kolena položili še Ormožane, ki na uvodnih treh tekmah še niso osvojili točke.
Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so takoj zagospodarili na igrišču in pokazali, da jih v obračunu proti vinarjem zanima le zmaga. Po vsega devetih minutah so povedli s 7:2, prednost v golih pa so v nadaljevanju le še postopoma plemenitili. V 45. minuti je njihova prednost že znašala devet golov (25:16) in jasno je bilo, da bo zmaga ostala v deželi suhe robe.
V domači ekipi sta bila na tekmi najbolj učinkovita Uroš Miličević in Jan Pucelj, v gostujoči pa Martin Hebar. Vsi so dosegli po sedem golov.
Zasedba iz Ribnice se bo v prihodnjem krogu v gosteh pomerila z LL Grosistom Slovanom, ormoška ekipa pa bo gostila Celje Pivovarno Laško.

IZJAVI PO TEKMI

Jan Pucelj, RD Riko Ribnica: 
"Ta teden smo se na Jeruzalem Ormož pripravili zelo dobro, saj smo se zavedali, da smo jim ostali dolžni že v pretekli sezoni. Bili smo dejansko motivirani in vse je delovali, kot je potrebno. Kljub vmesnemu padcu je razlika v zadetkih še vedno dovolj velika. Ne bomo se pritoževali. Tri tekme, tri zmage. V Ljubljano gremo po zmago proti prav tako še neporaženemu LL Grosistu Slovanu. Zmaga bi pomenila odličen začetek sezone."

Nik Ćirović, RK Jeruzalem Ormož:
"Kljub pripravam na Riko Ribnico se nam ni izšlo. Tekmeci so v domači dvorani zelo močni. Riko Ribnica je bila zasluženo boljša. Prvi par točk bomo morali iskati drugje. Moram dodati, da sem vesel, da sem se po skoraj petih letih ponovno vrnil v dvorano, v kateri sem naredil prve rokometne korake."

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK MARIBOR BRANIK 29:22 (14:11)
Levc 7 (1), Štumpfl, Golčar in Komar po 4; Sok (4) in Veselinović po 5.


Igralec tekme: Vid Levc (RK Slovenj Gradec 2011)

Koroška ekipa je osvojila drugi par točk v tej sezoni in prvega na svojem igrišču, potem ko ji je v domačem hramu nekoliko nepričakovano spodrsnilo na uvodnem obračunu proti Dobovi, medtem ko je zasedba iz štajerske prestolnice doživeli drugi poraz.
Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so vodili od prve do zadnje minute. Po vodstvu s 4:1 je bilo nekaj padcev v njihovi igri, a ti so bili kratkotrajni in brez posledic.
V začetku drugega polčasa je bila tekma še odprta, nato pa so Korošci - po vodstvu z 19:17 - znova zaigrali udarno in si deset minut pred koncem priigrali šest golov prednosti (25:19) ter razrešili vse dvome o zmagi.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Vid Levc s sedmimi, v gostujoči pa Aleksa Veselinović s petimi goli.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Šmartnem pri Litiji, mariborska ekipa pa bo gostila trebanjski Trimo.

IZJAVI PO TEKMI

Valentino Soldo, vratar Slovenj Gradca:
"Res je fenomenalno zmagati pred domačim občinstvom, dvorana je bila polna in vzdušje fenomenalno. Odigrali smo zelo dobro v obrambi. Mislim, da tekmecem nismo pustili dihati celo tekmo. Lahko bi sicer že prej pobegnili na višjo prednost, ampak na koncu se je super izteklo. Čestitam svojim fantom za res dobro predstavo danes."

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Občutki zagotovo niso prijetni. Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma. Čestitke Slovenj Gradcu za prvo domačo zmago, seveda pa moramo v prvi vrsti gledati nase in popraviti napake. Dogovor igre v ekipi je bil sicer drugačen, ampak na napakah se moramo učiti in iti po začrtani poti."

Že odigrano:

petek, 25. septembra:
RD LL GROSIST SLOVAN : RD URBANSCAPE LOKA 24:23
MRK LJUBLJANA : RD HERZ ŠMARTNO 32:28
RK TRIMO TREBNJE : RK ŠVIS IVANČNA GORICA 30:27
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD KOPER 27:19

VEČ O TEKMAH

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 3 3 0 0 6
2 RD RIKO RIBNICA 3 3 0 0 6
3 RK TRIMO TREBNJE 3 3 0 0 6
4 RD LL GROSIST SLOVAN 3 3 0 0 6
5 RK SLOVENJ GRADEC 3 2 0 1 4
6 RD URBANSCAPE LOKA 3 3 0 1 4
7 MRK LJUBLJANA 3 3 0 1 4
8 RK GORENJE VELENJE 3 1 0 2 2
9 RK MARIBOR BRANIK 3 1 0 2 2
10 RK DOBOVA 3 1 0 2 2
11 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 3 0 0 3 0
12 RK JERUZALEM ORMOŽ 3 0 0 3 0
13 RD KOPER 3 0 0 3 0
14 RD HERZ ŠMARTNO 3 0 0 3 0