20. 11. 2021

Ribničani premagali Velenjčane, delitev točk tudi v Ljubljani

Po petkovem neodločenem izidu med Celjani in Trebanjci, se je v soboto brez zmagovalca končal obračun med ekipama LL Grosista Slovana in Dobove. Zmag so se veselili Mariborčani, Ormožani, Ribničani, Slovenjgradčani in Škofjeločani.

Na prvem sobotnem obračunu desetega kroga Lige NLB so Mariborčani v končnici tekme strli odpor Kopra (22:20). Dvoboj med Ljubljančani in zasedbo Dobove se je končal z neodločenim izidom (25:25). Ormožani so z 32:25 prepričljivo premagali ekipo SVIŠ Ivančne Gorice, sobotni derbi med Ribničani in Velenjčani pa je pripadel gostiteljem (31:29). Doma so se zmage veselili tudi Slovenjgradčani, ki so z 31:27 premagali ekipo Ljubljane. Na zadnjem obračunu desetega kroga so visoko zmago zabeležili tudi rokometaši Urbanscapa Loke, ki so premagali ekipo Herza Šmartnega (32:21).

LIGA NLB, 10. KROG:

sobota, 20. novembra:
RD KOPER : RK MARIBOR BRANIK 20:22 (11:12)
Poklar 6 (2), Špruk 4; Planinšek 6, Razgor 4.

Igralec tekme:  Gregor Lorger (RK Maribor Branik)


Mariborčani so na Primorskem dosegli četrto zmago v tej sezoni, na lestvici Lige NLB pa so prehiteli tudi osmoljence tokratnega medsebojnega obračuna iz Kopra.
Izbranci celjskega trenerja na mariborski klopi Luke Žvižeja so bili večji del tekme v prednosti. V 48. minuti je bil dvoboj povsem odprt (16:17), v prelomnih trenutkih pa so bili bolj zbrani in preudarni rokometaši iz štajerske prestolnice. V živčni končnici so si najprej priigrali tri gole prednosti (19:16), ko pa je v 57. minuti Nejc Planinšek zadel za 21:17, je bilo jasno, da bo zmaga odšla v Maribor.
Med gostitelji je bil najbolj učinkovit Nejc Planinšek s šestimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Gregor Lorger s 14 obrambami. Pri Kopru je Tine Poklar dosegel šest zadetkov.
Mariborčani bodo v prihodnjem krogu gostili ekipo Jeruzalema Ormoža, Koprčani pa bodo gostovali v Šmartnem pri Litiji.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Rapotec, trener Kopra:
"Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma. Gotovo lahko vsaka ekipa zmaga na vsaki tekmi. Mi smo tokrat naredili preveč napak, predvsem v napadu, saj smo zgrešili preveč strelov. Mislim, da si zmage nismo zaslužili. Rokometaši so sposobni veliko več, česar pa tokrat niso pokazali. Del krivde je tudi na meni."

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Zadovoljen sem, da domov odhajamo z dvema točkama. Vedeli smo, da je v Kopru vedno zahtevno igrati. Koprčani so zahtevni tekmeci, kar so pokazali tudi na tokratnem obračunu. Mislim, da je bila to tudi za gledalce lepa tekma. V tej sezoni smo v gosteh prvič pokazali tisto, o čemer govorimo. Vodili smo skozi celotno tekmo. Čestitam vsem, ki so igrali, saj so pokazali moštveni duh."

RD LL GROSIST SLOVAN : RK DOBOVA 25:25 (14:15)
Tufegdžić 6 (3), Martinović 5; Nešič 10 (1), Šafranko 7 (2).

Igralec tekme: Rok Selaković (RD LL Grosist Slovan)


Večji del dvoboja je kazalo na zmago rokometašev iz Posavja. V končnici Ljubljančani niso le izničiti visokega zaostanka, temveč so prešli v vodstvo, peto zmago pa jim je odščipnil Rudolf Zvonimir Šafranko, ki je postavil končni izid 25:25.
Izbranci gostujočega trenerja Damjana Radanovića so imeli v 46. minuti lepo prednost petih golov (23:18), v sklepnih minutah dvoboja pa niso zmogli zaustaviti naleta gostiteljev, ki so jih v 54. minuti najprej ujeli in izenačili na 24:24, dve minuti kasneje pa po golu Roberta Sankovića povedli s 25:24.
V napeti končnici sta obe ekipi naredili kopico napak in imeli priložnost za končno zmago. Najprej je kazalo na zmago ljubljanskih rokometašev, vendar so bili v končnici silno neučinkoviti, kazen pa je sledila v zadnji minuti, ko je Zvonimir Šafranko zabil gol za izenačenje.
Pri zasedbi domačih je bil najbolj učinkovit Aleksa Tufegdžić s šestimi, pri Dobovčanih pa Ignjat Nešić z desetimi goli.
Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Trebnjem, zasedba iz Dobove pa bo gostila Riko Ribnico.

IZJAVI PO TEKMI

Rok Selaković, rokometaš LL Grosista Slovana:
"Tekma je bila borbena skozi vseh 60 minut. Obračun smo začeli slabo, z delnim rezultatom 1:6. Celo tekmo smo se skušali vrniti, imeli smo priložnost za dva gola prednosti, na koncu pa se nam ni izšlo. Delitev točk je pravična."

Rudolf Zvonimir Šafranko, rokometaš Dobove:
"Tekma je bila dobra. Vedeli smo, da so Ljubljančani zahtevni tekmeci, zato smo se ves teden pripravljali na dvoboj. Delo se je obrestovalo, saj smo tekmo dobro odprli, proti koncu pa nam je zmanjkalo osredotočenosti, kar je vodilo do neodločenega rezultata. Morali bi dobiti dve točki, a domov odhajamo z eno, kar je še vedno dobro."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 32:25 (13:10)
Čudič (5) in Šulek po 6; Košir (1) in Marojević (1) po 5.

Igralec tekme: Teo Šulek (RK Jeruzalem Ormož)


Ormožani so imeli pred dvobojem točko manj od tekmecev iz Ivančne Gorice, a po dokaj prepričljivi predstavi so zdaj pri sedmih točkah, rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice pa ostajajo pri šestih. Obe ekipi sta do zdaj zbrali tri zmage.
Zasedbi sta se v prvem polčasu izmenjevali v vodstvu, po 22. minuti pa so odločneje zaigrali gostitelji, ki so povedli z 10:7, pozneje pa s 13:9. Ob glavnem odmoru so imeli tri gole zaloge (13:10).
Ormožani so v uvodu drugega polčasa še povišali prednost. Martin Hebar je v 37. minuti zadel že za 19:13. Kljub minuti odmora gostujočega trenerja Aleksandra Polaka se v nadaljnjih minutah razmerje moči ni bistveno spremenilo, gostitelji so ohranjali lepo prednost treh, štirih oziroma petih golov, ob koncu pa je ta še narasla. Tekma se je končala z 32:25.
Teo Šulek in Bojan Čudič s po šestimi goli sta bila najboljša pri zmagovalcih, pri poražencih sta po petkrat zadela Marko Marojevič in Matic Košir.
Ekipa iz Ormoža bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo gostila LL Grosist Slovan.

IZJAVI PO TEKMI

Gašper Hebar, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Zaslužena zmaga, čeprav nam v prvem delu prvega polčasa ni kazalo dobro. Ko smo začeli igrati bolje v obrambi, se je prebudil tudi Alen Skledar in zmaga je bila zagotovljena. Za nas sta to pomembni dve točki. Zdaj sledijo priprave na evropski pokal. Verjamemo v še eno presenečenje."

Robert Tekavec, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"Naredili smo preveč napak, da bi bili lahko na Hardeku konkurenčni Ormožanom. Pred tekmo smo pričakovali, da bi nam lahko uspelo presenečenje. V prvem in drugem polčasu smo imeli nekaj temnih minut. Tekmeci so nam ušli na sedem zadetkov in ni bilo več rešitve. Čestitam jim za zmago, pohvalil pa bi navijače, ki so se odrezali odlično."  

RD RIKO RIBNICA : RK GORENJE VELENJE 31:29 (14:15)
Pucelj 7 (2), Buneta in Miličevič po 5; Sokolič 9 (1), Kavčič 6.

Igralec tekme: Sandro Meštrić (RD Riko Ribnica)


Rokometaši iz Ribnice so na malem derbiju desetega kroga Lige NLB na kolena spravili državne prvake iz Velenja. Po zmagi so jih prehiteli tudi na lestvici. Ribničani za vodilnimi Celjani zaostajajo štiri, Velenjčani pa šest točk.
Igralci iz dežele suhe robe so najboljšo predstavo prikazali v prelomnih trenutkih dvoboja. V 46. minuti je bila tekma odprta (22:22), v končnici dvoboja pa so v tamkajšnjem športnem centru zagospodarili izbranci domačega trenerja Roberta Beguša in tekmecem iz Šaleške doline prizadejali tretji poraz v tej sezoni. V 54. minuti so si po golu Uroša Miličevića priigrali pet golov prednosti (28:23), lepo zalogo pa ubranili do konca tekme. Semafor je po koncu obračuna kazal 31:29.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Jan Pucelj s sedmimi, v gostujoči pa Tilen Sokolič z devetimi goli.
Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Celje Pivovarno Laško, Ribničani pa bodo gostovali v Dobovi.

IZJAVI PO TEKMI

Sandro Meštrić, rokometaš Rika Ribnice:
"Gotovo zaslužena zmaga naše ekipe po nesrečno izgubljeni točki pretekli teden v Trebnjem. Pokazali smo, da smo v dobri formi, da se borimo, dobro igramo in dobro treniramo. Prvih 40 minut je bilo sicer dokaj slabih, saj so nam ušli na štiri gole, toda z vztrajnostjo smo se vrnili in zasluženo zmagali."

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:
"Spremljali smo dokaj izenačen prvi polčas. V drugem smo stopili na plin ter se nato nenadoma ugasnili. Ribničani so to izkoristili, v zadnjih 15 minutah so naredili delni izid, ki pa ga nismo mogli izničiti. Zasluženo so slavili zmago."

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : MRK LJUBLJANA 31:27 (17:18)
Cvetko in Štumpfl (5) po 7; Lukman 10 (4), Batagelj 5.

Igralec tekme: David Svečko (RK Slovenj Gradec 2011)


Ekipa Slovenj Gradca je dosegla četrto zmago v tej sezoni in se po številu točk na sredini lestvice Lige NLB izenačila z LL Grosistom Slovanom, Ljubljančani pa po osmem porazu ostajajo na predzadnjem mestu.
Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so postopoma lomili odpor tekmecev iz slovenske prestolnice. Sredi polčasa je bil rezultat izenačen (20:20), v nadaljevanju pa so Korošci naredili delni izid 4:0 in povedli s 24:20. V končnici so Ljubljančani prepolovili zaostanek (27:29), njihovo usodo pa sta zapečatila Rok Golčar in Rok Cvetko. Končni izid tekme je bil 31:27.
Rok Cvetko je za gostiteljev dosegel sedem golov, toliko jih je zbral tudi Uroš Štumpfl, med gosti pa je bil najbolj učinkovit Jure Lukman z desetimi zadetki.
Ekipa iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostila Urbanscape Loko, Ljubljančani pa bodo gostovali v Trebnjem.

IZJAVI PO TEKMI

David Svečko, rokometaš Slovenj Gradca 2011:
"Občutki po tekmi so dobri. V prvem polčasu nekako nismo našli rešitve v obrambi za njihov napad, v drugem pa smo se zbrali in s hitrimi nasprotnimi napadi zadeli nekaj lahkih golov. To nas je popeljalo v vodstvo, vse do končne zmage. Gotovo je ključno vlogo odigrala borbenost v obrambi in učinkovitost naših vratarjev."

Bojan Čotar, pomočnik trenerja Ljubljane:
"Najprej bi čestital gostiteljem za zmago. Mi nismo izkoristili dobre igre v prvem polčasu, v drugem pa so nas presekali neučinkoviti streli in dvomljive odločitve. Izkušena ekipa kot je slovenjgraška je seveda to izkoristila. Rezultat je temu primeren."

RD URBANSCAPE LOKA : RD HERZ ŠMARTNO 32:21 (19:8)
Jamnik, Damjanović in Pipp (1) po 6; Justin 6 (2), Ribarič (1) in Avsec po 4.

Igralec tekme: Luka Stanojlović (RD Urbanscape Loka)


Škofjeločani v obračunu proti zadnjeuvrščenim tekmecem iz Šmartnega pri Litiji niso imeli nobenih težav. V desetem krogu Lige NLB so dosegli osmo zmago in se po številu točk izenačili z drugouvrščenimi Trebanjci. Oboji za vodilnimi Celjani zaostajajo tri točke, rokometaši Trima Trebnjega imajo v dobrem še eno tekmo.
Varovanci domačega trenerja Jureta Šterbucla so imeli od prve do zadnje minute popoln nadzor nad tekmeci iz osrednje Slovenije. Že v deveti minuti so povedli z 9:2, nato pa je prednost postopoma naraščala, številni nosilci igre pa so se lahko v nadaljevanju zaradi kakovostne razlike tudi malce spočili.
Za Škofjeločane so po šest zadetkov prispevali Grega Jamnik, Stefan Damjanović in Urban Pipp, na drugi strani je prav tolikokrat mrežo zatresel Andraž Justin.
Škofjeloška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Slovenj Gradcu, zasedba iz Šmartnega pri Litiji pa bo gostila Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Stanojlović, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Nikogar ne podcenjujemo. Vedeli smo, da tekmeci iz Šmartnega lahko presenetijo tudi nas, vendar smo se držali trenerjevih navodil. Tekmo smo začeli odločno, v drugem polčasu smo nato spočili nekaj naših ključnih igralcev in dali priložnost vsem fantom. Čestital bi rokometašem Herza Šmartnega za dobro igro in borbeno predstavo do konca tekme."

Nejc Škrabanja, rokometeš Herza Šmartnega:
"Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma. Zopet smo slabo začeli, naredili smo preveč napak v napadu, v obrambi pa smo bili premalo odločni. Prišlo smo v zaostenk, ki smo ga morali skozi celo tekmo zmanjševati. Vemo, da so Škofjeločani kakovostnejša ekipa, vendar bi mi lahko prikazali boljšo igro."

Že odigrano:

petek, 19. novembra:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK TRIMO TREBNJE 28:28 (13:11)


LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 10 9 1 0 19
2 RD URBANSCAPE LOKA 10 8 0 2 16
3 RD TRIMO TREBNJE 9 7 2 0 16
4 RD RIKO RIBNICA 10 7 1 2 15
5 RK GORENJE VELENJE 10 6 1 3 13
6 RK SLOVENJ GRADEC 2011 10 4 1 5 9
7 RD LL GROSIST SLOVAN 10 4 1 5 9
8 RK MARIBOR BRANIK 10 4 0 6 8
9 RD KOPER 10 3 1 6 7
10 RK JERUZALEM ORMOŽ 9 3 1 5 7
11 RK DOBOVA 10 3 1 6 7
12 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 10 3 0 7 6
13 MRK LJUBLJANA 10 2 0 8 4
14 RD HERZ ŠMARTNO 10 1 0 9 2