19. 2. 2022

Ajdovke znova na vrhu modre skupine, v zeleni tri zmage gostiteljic

V soboto sta bila odigrana dva zaostala obračuna 11. kroga modre skupine 1. ženske rokometne lige, med njima tudi derbi vrha lestvice med Ajdovkami in Celjankami. Zaključil pa se je tudi 15. krog zelene skupine.

Na obeh tekmah 11. kroga modre skupine so zmago zabeležile gostiteljice. Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so s 26:22 premagale ekipo Z'dežele in se tako zavihtele na vrh razpredelnice. Bolj zanesljivo pa so Litijanke premagale zasedbo Zelenih dolin Žalca (34:25).

Po dolgem času so bile odigrane vse tri tekme zelene skupine, zmage pa so ostale v Kopru, Kranju in Logatcu. Koprčanke so bile s 27:24 boljše od Olimpije, Kranjčanke z 28:26 od Branika Maribora, Logatčanke pa s 24:22 od Vrhnike.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 11. KROG:

sobota, 19. februarja:
RK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK Z'DEŽELE 26:22 (13:10)
Fegic, Abina in Janković Rustja po 5; Strnad 8 (2), Pišek 4.


Vodilni dve ekipi modre skupine 1. ženske lige sta v soboto zvečer postregli z zanimivim obračunom. V prvem delu srečanja so imele pobudo gostiteljice, ki so v deveti minuti povedle za pet golov (6:1), a so jih gostje iz knežjega mesta hitro ujele. V drugi polovici prvega polčasa so Ajdovke tekmicam znova ušle, vodile za štiri (10:6, 11:7 in 12:8), po polovici srečanja pa imele tri gole prednosti (13:10). Tudi v drugem delu so gledalci spremljali podobno igro. Celjanke so ves čas skušale ujeti gostiteljice, ki pa si niso priigrale prednosti, s katero bi pred končnico lažje zadihale. V 55. minuti je Anika Strnad s sedmih metrov zadela za izenačenje na 20:20. Gostiteljice so nato zadele še štirikrat, gostje pa le dvakrat in obračun je bil odločen.
Med izbrankami Jana Žbogarja je so bile strelsko najbolj razpoložene Nuša Fegic, Ana Abina in Nataša Janković Rustja, ki so dosegle po pet zadetkov, osemkrat pa je mrežo zatresla Anika Strnad.
V 17. krogu se bodo rokometašice Mlinotesta Ajdovščine pomerile z Zagorjankami, zasedba Z'dežele pa z Velenjčankami.

IZJAVI PO TEKMI

Nena Černigoj, rokometašice Mlinotesta Ajdovščine:
"Na vsaki tekmi damo od sebe vse, med seboj se spoštujemo, kar je po mojem mnenju ključ do uspeha. To se je pokazalo tudi na igrišču!"

Anika Strnad, rokometašica Z'dežele:
"Tekma se začne in konča v obrambi. Ajdovkam smo dopustile preveč zadetkov. Celotno srečanje smo zaostajale, zaostanka nismo uspele izničiti. Ta tekma je preteklost, čakajo nas novi boji."

ŽRD LITIJA : RK ZELENE DOLINE ŽALEC 34:25 (15:9)
Bajc 7, Kogovšek 6; Robida 9 (1), Kokotec 6.


Pred obračunom sta imeli ekipi Litije in Zelenih dolin Žalca v 1. ženski rokometni ligi enako število točk, a so izbranke Boštjana Kogovška izkoristile prednost domačega parketa in se veselile nove zmage. Odločilni korak do novih dveh točk so naredile že v prvem polčasu. Po tem ko so gostje iz Žalca vodile le ob rezultatu 5:4, so gostiteljice stvari hitro postavile na svoje mesto. Do iztega prvega dela tekme so si priigrale prednost šestih zadetkov. Po odmoru so nadaljevale v svojem ritmu. V 38. minuti je Manca Kogovšek zadela za prvo dvomestno rednost (21:11) in Žalčankam se ni več uspelo vrniti v igro. Na koncu jim je zmanjkalo devet zadetkov (25:34).
Več kot polovico vseh točk sta za gostujočo zasedbo prispevali Tia Robida in Kristina Kokotec. Prva je zadela devetkrat, druga pa je bila uspešna šestkrat. Med Litijčankami je bila strelsko najbolj razpoložena Špela Bajc s sedmimi goli.
V 17. krogu se bodo rokometašice Litije odpravile na gostovanje v Novo mesto, Žalčanke pa na Ptuj.

IZJAVI PO TEKMI

Blažka Hauptman, rokometašica Litije:
"Tekmo smo začele dobro, tako kot smo se dogovorili. Bile smo agresivne v obrambi, naredile smo dovolj prekinitev in posledično prišle do hitrih zaključkov v napadu. S takšno igro želimo nadaljevati tudi na prihodnjih tekmah."

Tia Robida, rokometašica Zelenih dolin Žalca:
"Tekma je bila za nas zelo zahtevna, ker manjka nekaj rokometašic. Zaradi odsotnosti soigralk tudi trenirati ne moremo normalno, a smo kljub temu pokazale borbenost. Preveč je bilo sicer izgubljenih žog. Prihodnja tekma bo gotovo boljša."

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 15. KROG:

sobota, 19. februarja:
ŽURD KOPER : RK OLIMPIJA 27:24 (15:9)
Hilj 7, Vatovec 6; Kolobarič 9, Zadravec 4 (1).


Začetek obračuna v Kopru je bil precej miren. Do desete minute sta zadeli le Taša Mozoli in Karin Vatovec, rezultat pa je bil poravnan na 1:1. Sledil je nalet Koprčank, s katerim so pokazale, zakaj so uvrščene na vrh lestvice zelene skupine 1. ženske rokometne lige. Strle so odpor tekmic iz Ljubljane in do odmora prednost povečale na šest zadetkov (15:9). Tudi na začetku drugega polčasa niso popuščale, v 36. minuti preko Kaje Teraž povedle za deset (21:11), kasneje pa rokometašicam Olimpije dovolile, da se jim približajo. Pet minut prek koncem srečanja je bila razlika med obema ekipama znova šest golov, kasneje so se Ljubljančanke Koprčankam približale na tri, a za preobrat jim je zmanjkalo časa. 12. zmago v sezoni so izbranke Željka Zirduma slavile s končnim rezultatom 27:24.
Velik delež (sedem golov) je k zmagi gostiteljic prispevala Nika Hilj, kar devetkrat pa je bila v zelenem dresu uspešna Anja Kolobarič

IZJAVI PO TEKMI

Elen Cupin, rokometašica Kopra:
"Zavedale smo se, da bo tekma zahtevna, a naredile smo vse, kar smo se dogovorili v slačilnici. Soigralkam čestitam za zmago in potrjeno prvo mesto v zeleni skupini."

Anja Kolobarič, rokometašica Olimpija:
"Borile smo se po najboljših močeh, a storile preveč osnovnih napak, ki so nas stale zmage."

RK SAVA KRANJ : ŽRK BRANIK MARIBOR 28:26 (10:10)
Korošec 6, Muljkovič in Nosan (1) po 5; Urbančič (1) 8, Kotnik in Rotovnik (4) po 4.


Dvoboj dveh ekip z dna lestvice zelene skupine 1. ženske rokometne lige je bil odprt do same končnice. Sprva je sicer kazalo, da gostje ne bodo imele večjih težav s tekmicami iz Kranja. Izbranke Alena Mihalja so namreč povedle za tri gole (3:0) in s prednostjo igrale vse do 17. minute, ko je Petra Kuralt zadela za 6:6. Sledile so minute izenačene predstave obeh zasedb in tako se je prvi polčas končal s povsem poravnanim izidom (10:10). Odmor so bolje izkoristile gostiteljice, ki so po desetih minutah igre v drugem polčasu povedle za štiri gole (16:12), nekoliko kasneje celo za pet (19:14), a v nadaljevanju prednost zapravile. Pet minut pred iztekom časa je semafor kazal 24:24, nato pa so za domačo zasedbo zadele Sara Nosan (dvakrat), Katra Štular in Tina Klobasa, za štajersko zasedbo pa le Neža Rotovnik (dvakrat), kar je pomenilo, da je zmaga ostala doma.
Najbolj razpoložena strelka tekme v Kranju je bila Urša Urbančič, ki je osemkrat premagala kranjski vratarki. Za ekipo Save Kranja je šestkrat zadela Sara Korošec.

RK ZVEZDA LOGATEC : ŠDRŠ VRHNIKA 24:22 (14:10)
Košir in Simšič (1) po 5; Jereb 5, Cankar (1) in Gabrovšek po 4.


Prva četrtina sosedskega derbija zelene skupine 1. ženske rokometne lige je bila izenačena (6:6). Logatčanke so nato naredile delni izid 3:0 in si tako prevzele vodstvo (9:6). Do glavnega odmora so prednost ohranjale in semafor je po polovici srečanja kazal 14:10 v korist gostiteljic. V drugem polčasu so izbranke Tadeja Zbačnika še stopile na plin in v 41. minuti povedle za sedem golov (20:13). Zaključne minute so nato pripadle Vrhničankam, ki so se tekmicam nevarno približale. Pet minut pred koncem so zaostajale za tri (20:23), na koncu pa bile za dva gola prekratke in se tako domov vrnile brez novih točk.
Tri rokometašice so na obračunu dosegle pet golov. Za domačo zasedbo Maja Košir in Nika Simšič, za gostje pa Anja Jereb.

IZJAVI PO TEKMI

Tadej Zbačnik, trener Zvezde Logatca:
"Tekmo smo imeli pod nadzorom, a znova smo jo naredili zanimivo. Čestitke tekmicam, da so se vrnile v igro. V preveliki želji smo naredili preveč napak v napadu, vseeno pa zdržali pritisk Vrhničank. Pokazal se je značaj ekipe, čestitke mojim izbrankam."

Anja Jereb, rokometašica Vrhnike:
"Tekma je bila borbena. Pokazale smo igro, s katero smo lahko kljub porazu zadovoljne. Na prihodnjih obračunih se bomo morale potruditi in priti do novih dveh zmag."


Še sledi:

nedelja, 20. februarja, ob 18.00:
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK PTUJ

prestavljeno:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK KRKA NOVO MESTO


Že odigrano:

petek, 18. februarja:
RŽK ZAGORJE : ŽRK VELENJE 27:26 (9:11)

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 14 11 2 1 24
2 ŽRK Z'DEŽELE 14 11 1 2 23
3 RK KRIM MERCATOR 10 10 0 0 20
4 ŽRK KRKA NOVO MESTO 12 8 1 3 17
5 RŽK ZAGORJE 11 4 1 6 9
6 ŽRD LITIJA 11 4 0 7 8
7 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 13 2 2 9 6
8 ŽRK VELENJE 14 3 0 11 6
9 ŽRK PTUJ 11 2 1 8 5
10 ŽRK TRGO ABC IZOLA 12 2 0 10 4
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 Ž.U.R.D. KOPER 12 12 0 0 24
2 RK OLIMPIJA 13 8 1 4 17
3 RK ZVEZDA LOGATEC 12 3 4 5 10
4 RK ZVEZDA LOGATEC 13 4 2 7 10
5 RK SAVA KRANJ 12 4 1 7 9
6 ŽRK BRANIK MARIBOR 10 1 0 9 2