5. 3. 2022

Slovenke v Skopju pripravljene na nov preizkus

Ob koncu reprezentančnega tedna bo slovenska ženska rokometna izbrana vrsta odigrala povratno tekmo pokala EHF Euro s Severno Makedonijo. Obračun v Skopju se bo to nedeljo začel ob 18.30, z neposrednim prenosom na TV Arena Sport 4.

Iste tekmice so si nasproti stale minuli četrtek v Celju. Slovenke so kljub močno oslabljeni zasedbi – v njej ni bilo kar devet pomembnih igralk – imele pobudo skozi večino dvoboja, na koncu pa po sijajni obrambi Maje Vojnovič strela s sedmih metrov vpisale prvi par točk (29:28) v reprezentančnem tekmovanju. V njem nastopajo izbrane vrste, ki so že uvrščene na novembrsko evropsko prvenstvo. Poleg Slovenije in Severne Makedonije je to v vlogi sogostiteljice še Črna gora, kot aktualna evropska prvakinja pa Norveška.

Selektor Dragan Adžič je v petek na pot v makedonsko prestolnico popeljal 14 rokometašic. Debi v članskem dresu z državnim grbom čaka krožno napadalko iz vrst ajdovskega Mlinotesta, Uršo Zelnik. Med vratnicama bosta sicer stali Amra Pandžić in že omenjena Vojnovičeva, krilne položaje bodo zasedale Maja Svetik, Petra Kramar in Tija Gomilar Zickero, v zunanji liniji bodo igrale Ana Abina, Nuša Fegic, Nina Zulič, Ana Gros in Dominika Mrmolja, na šestmetrski črti pa se bodo borile še Aneja Beganović, Manca Jurič in Nataša Ljepoja.

Pred obračunom Slovenija v pokalu EHF Euro zaseda tretje mesto. Dve točki več ima po zaslugi dveh zmag v jesenskem delu proti Makedonkam Črna gora – Slovenke se bodo v zadnjem sklopu tekmovanja z njo pomerile v aprilu -, na vrhu pa se brez poraza na treh preizkusih nahajajo Norvežanke. Makedonke so trenutno zadnje, brez osvojene točke.

Dragan Adžić, selektor slovenske reprezentance:
"Na povratni tekmi pričakujem sijajno vzdušje na tribunah in Makedonke z večjo mero energije v igri. Ta namreč opisuje njihov značaj. Igranje proti njim v gosteh vedno pomeni velik izziv, obenem pa bo tudi ta tekma za nas izredno dragocena, še posebej sedaj, ko se Makedonke pripravljajo na gostiteljstvo evropskega prvenstva. Želim si, da v Skopju nadgradimo našo igro s prve tekme in sicer tako, da odpravimo napake, igro v tranziciji in pozicijsko igro pa odigramo na višji ravni. Naša zunanja linija je v četrtek praktično prvič igrala skupaj v takšni sestavi, kar so tekmice v določenih trenutkih znale izkoristiti in kaznovati. Uigravanju omenjenih deklet smo se še posebej posvetili in verjamem, da bomo že na nedeljskem gostovanju tu obračun odigrali precej bolje."

Ana Abina, slovenska reprezentanta:
"Tudi drugo tekmo proti Makedonkam pričakujemo zelo motivirane. Verjamem, da bomo v obrambi še bolj stisnile naše vrste, v napadu pa bile bolj organizirane. V ta namen smo od selektorja dobile kar nekaj napotkov. Verjamem, da bo naša igra v celoti gledano še boljša, temu pa primeren tudi rezultat."

SEZNAM REPREZENTANTK ZA POVRATNO TEKMO S SEVERNO MAKEDONIJO
Ime in priimek Igralno mesto Rojena Klub
Ana Abina leva zunanja 1997 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Aneja Beganović krožna napadalka 1997 MKS Lublin S.A. (POL)
Nuša Fegic srednja zunanja 1996 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Tija Gomilar Zickero desno krilo 2000 RK Krim Mercator
Ana Gros desna zunanja 1991 brez kluba
Manca Jurič krožna napadalka 1996 RK Krim Mercator
Petra Kramar levo krilo 1996 ŽRK Krka Novo mesto
Nataša Ljepoja krožna napadalka 1996 RK Krim Mercator
Dominika Mrmolja desna zunanja 1994 Dunaujvarosi Kohasz KA (MAD)
Amra Pandžić vratarka 1989 CS Minaur Baia Mare (ROM)
Maja Svetik levo krilo 1996 RK Krim Mercator
Maja Vojnovič vratarka 1998 Siofok (MAD)
Urša Zelnik krožna napadalka 1997 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič srednja zunanja 1995 CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud (ROM)
ŠTAB REPREZENTANCE
Dragan Adžić selektor
Branka Mijatović pomočnica selektorja
Grega Karpan trener vratark
Marko Mrak trener za telesno pripravljenost
Grega Sobočan trener za telesno pripravljenost
Daša Tomat kineziologinja
Jan Lotrič fizioterapevt
Mateja Kavčič tehnična vodja
Anja Frešer vodja reprezentance
dr. Marta Bon koordinatorka za ženski rokomet
Goran Cvijić generalni sekretar RZS
Aljaž Močnik predstavnik za odnose z javnostmi
EHF EURO CUP
Športni center Boris Trajkovski (Skopje, Severna Makedonija), nedelja, 6. marca, ob 18.30:
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA (prenos na TV Arena Sport 4)
Že odigrano, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija:
 Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.

Nedelja, 10. oktobra:
SLOVENIJA : NORVEŠKA 21:26 (11:12)
Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Omoregie 2, Černigoj 1, Žabjek, Stanko 1, Mrmolja, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 5 (3), Fegic, Lazović 4, Svetik, Beganović, Gomilar Zickero 4 (2), Hrvatin.

Dvorana Zlatorog (Celje), četrtek, 3. marca:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA 29:28 (15:14)
Slovenija: Vojnovič, Klemenčič 2, Jurič, Gros 10 (4), Abina 3, Mrmolja 1, Ljepoja 1, Zulič 7, Pandžić, Fegic, Urbančič, Svetik 1, Tripković, Beganović, Gomilar Zickero 2, Kramar 2.
Severna Makedonija: Janeska 5, Petkovska, Kolovska, Djatevska, Jankulovska, Micevska, Sedloska, Arsenijevska, Ristovska 6 (1), Veličkovska, Rizoska, Stojkovska 8, Sazdovska 1, Dabevska 1, Gičevska 7 (4), Koceva.
STATISTIKA
VEČ O TEKMI