2. 4. 2022

Zmage za Velenjčane, Slovenjgradčane in Mariborčane, remija v Ribnici in Šmartnem

Po petkovih zmagah Celjanov, ki se zmagoslavno vrnili iz Škofje Loke in Ormožanov, ki so premagali Trebanjce, so v soboto dve točki v žep pospravili še Velenjčani, Mariborčani in Slovenjgradčani, z remijem pa sta se končala dvoboja med Rikom Ribnico in Ljubljano ter Herzem Šmartnim in Dobovo.

Na prvi sobotni tekmi so bili Slovenjgradčani prepričljivi. Na Kodeljevem so vodili skozi celotno tekmo in se s končnim rezultatom 29:24 veselili desete zmage v tej sezoni. S serijo dobrih rezultatov nadaljujejo tudi Velenjčani, ki so nazadnje izgubili v začetku decembra proti Celjanom, tokrat pa so bili s 33:28 boljši od ekipe Kopra. Zmage so se v 20. krogu veselili še Mariborčani, ki so pred domačimi navijači v končnici strli odpor rokometašev SVIŠ Ivančne Gorice. Rezultat je po 60 minutah igre znašal 27:23 v korist zasedbe iz štajerske prestolnice.

Dva dvoboja sta se tokrat končala z delitvijo točk. Ljubljančani so v izdihljajih tekme zmago odvzeli Ribničanom (34:34), prav to pa je uspelo tudi ekipi Dobove, ki je gostovala pri zasedbi Herza Šmartnega (29:29).

LIGA NLB, 20. KROG:

sobota, 2. aprila:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK SLOVENJ GRADEC 2011 24:29 (11:16)
Jakše (1) in Serdinšek-Ekart po 6; Štumpfl 8 (1), Yankovskyy 6.

Igralec tekme: Gašper Dobaj (RK Slovenj Gradec 2011)


Korošci so v slovenski prestolnici dosegli deseto zmago v tej sezoni Lige NLB. Izbranci Ivana Vajdla so sijajno predstavo prikazali predvsem v prvem polčasu, ko so povsem zasenčili Ljubljančane in si v končnici priigrali prednost sedmih golov (16:9). Gostitelji so se po bledi predstavi v prvem polčasu v začetku drugega zbudili in se v 35. minuti približali na dva gola (14:16). V nadaljevanju je bila tekma povsem odprta, nato pa so gostje med 50. in 54. minuto naredili delni izid 4:0 in povedli s 26:20. Lepo prednost so zadržali do zadnjega zvoka sirene na Kodeljevem.
V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Štumpfl z osmimi in Aljoša Yankovskyy s šestimi goli, toliko pa sta jih za gostitelje dosegla tudi Staš Serdinšek-Ekart in Jaka JAkše.
LL Grosist Slovan bo v prihodnjem krogu gostoval v Trebnjem, zasedba Slovenj Gradca 2011 pa bo gostila Riko Ribnico.

IZJAVI PO TEKMI

Tilen Grudnik, vratar LL Grosista Slovana:
"Imeli smo nekaj težav v napadu. Šport da, šport vzame. Sreče kdaj tudi zmanjka. Soigralci so dali vse od sebe. Gremo naprej."

Gašper Dobaj, rokometaš Slovenj Gradca 2011:
"Tekma je bila zahtevna. Vedeli smo, da je LL Grosist Slovan ekipa, ki se je ne sme podcenjevati, zato smo šli na tekmo odločni in osredotočeni. Dobro smo odigrali in gremo naprej po nove točke."


RD KOPER : RK GORENJE VELENJE 28:33 (13:18)
Poklar 6, Špruk 5; Pajt 9 (7), Sokolič 7.

Igralec tekme: Domen Tajnik (RK Gorenje Velenje)


Velenjčani v zadnjem času kažejo sijajne predstave na domači in mednarodni sceni. Na generalki pred torkovo povratno tekmo osmine finala evropske lige v francoskem Nimesu so na kolena položili Koprčane. Še vedno so na tretjem mestu Lige NLB.
Primorci so dobro odprli obračun proti papirnatim favoritom iz Šaleške doline, ki so pravo delovno temperaturo dosegli šele v drugi polovici prvega polčasa, ko so po izidu 11:11 povsem zagospodarili v Bonifiki in polčas zaključili z vodstvom 18:13. Velenjčani so v drugi polovici malenkost popustili, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so pri vodstvu 29:27 znova zaigrali tako, kot znajo. Domov se vračajo z novima dvema točkama.
V ekipi Gorenja Velenja je bil strelsko najbolj učinkovit Kenan Pajt z devetimi goli, v zasedbi Kopra pa Tine Poklar s šestimi zadetki.
Koprčani bodo v prihodnjem krogu gostovali v Dobovi, Velenjčane pa bodo tekmo 22. kroga Lige NLB proti Jeruzalemu Ormožu igrali v torek, 19. aprila.

IZJAVI PO TEKMI

Bojan Čotar, trener Kopra:
"V sodobnemu rokometu pet golov je in ni razlika. Seveda je bila prednost tekmecev večja, kot smo si želeli. Velenjčani so pokazali, da so res kakovostna ekipa. Sploh v zadnjem času so zelo suvereni, zato so bili polni samozavesti. Tokrat so bili enostavno boljši. Čestitam jim."

Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja:
"Gostovanje v Kopru je zelo zahtevno. Vedeli smo, kaj nas čaka, saj gre za zelo kakovostno ekipo. Odigrali smo na zelo dobri ravni, kar je zadostovalo, da smo zasluženo zmagali."

RK MARIBOR BRANIK : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 27:23 (11:14)
Janc 7, Lorger 5; Zavodnik 7 (2), Bevec in Tekavec po 3.

Igralec tekme: Mitja Janc (RK Maribor Branik)


V prvem polčasu dvoboja v Mariboru sta se ekipi izmenjevali v vodstvu. Še v 11. minuti so gostitelji vodili za dva gola (6:4), nato pa so gostje prišli do preobrata. Štiri minute pred koncem prvega polčasa je namreč Jan Hočevar zadel za 12:8. Pritisk Mariborčanov so izbranci Aleksandra Polaka v končnici zdržali in na odmor odšli s tremi goli zaloge (14:11). Rokometaši Maribora Branika so tudi v drugem polčasu dolgo lovili zaostanek za tekmeci. Pri rezultatu 22:22 pa jim je nato uspel delni izid 4:0, s katerim so strli odpor gostov.
V domači zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Mitja Janc, v gostujoči pa Denis Zavodnik. Oba sta dosegla po sedem golov.
Mariborčani bodo v prihodnjem krogu doma gostili Urbanscape Loko, zasedba SVIŠ Ivančne Gorice pa pričakuje Herz Šmartno.

IZJAVI PO TEKMI

Luka Žvižej, trener Maribora Branika:
"Na koncu smo dobili točki, ki smo si ju želeli. V drugem polčasu smo prikazali pravi obraz v obrambi in v napadu. Tekmo smo dobro začeli, nato pa so sledile črne minute, ko igra nikakor ni stekla. Vedeli smo, da bomo v drugem delu zmogli. Rokometaši so dali vse od sebe in pokazali, da je ekipa tista, ki zmaguje."

Aleksander Polak, trener SVIŠ Ivančne Gorice:
"Zahtevna tekma in na koncu zaslužena zmaga Maribora Branika. Težko je karkoli reči. Najbolj moteče je, da po tekmi govorimo o prerivanju, do katerega je po mojem mnenju prišlo zaradi sodniškega para. Nista oškodovala nas, slabo sta sodila za obe ekipi. Na žalost je prišlo do neljubih trenutkov. Še enkrat čestitke Mariborčanom in srečno v nadaljevanju sezone."

RD HERZ ŠMARTNO : RK DOBOVA 29:29 (15:15)
Justin 8 (3), Cirar 7; Zvonimir Šafranko 7, Mlakar (2), Šukič in Nešić po 5.

Igralec tekme: Rudolf Zvonimir Šafranko (RK Dobova)


Rokometaši Herza Šmartnega so bili v dvorani Pungrt proti Dobovi na pragu druge zmage v tej sezoni Lige NLB. V 55. minuti so imeli lepo prednost treh golov (24:21), a so v končnici močno popustili. Izbranci Damjana Radanoviča so naredili delni izid 3:0, izenačujoči gol pa je v izdihljajih zadel Denis Ferenčak.
V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Andraž Justin z osmimi in Benjamin Cirar s sedmimi goli, v gostujoči pa Rudolf Zvonimir Šafranko s sedmimi.
Herz Šmartno bo v prihodnjem krogu gostoval v Ivančni Gorici, Dobova pa bo gostila Koper.

IZJAVI PO TEKMI

Benjamin Cirar, rokometaš Herza Šmartnega:
"Pokazali smo, da smo lahko popolnoma enakovreden tekmec. V tekmo smo vstopili z željo po novemu paru točk. Na koncu sta nas nezbranost in nespametnost stali zmage. Hvala vsem navijačem, da so nas prišli spodbujat. Mislim, da je bil obračun za njih dober, čeprav se je končal z nekaj grenkega priokusa."

Rudolf Zvonimir Šafranko, rokometaš Dobove:
"Bila je dobra tekma od začetka do konca. Ekipa Herza Šmartnega je bila vse čas rezultatsko nekoliko pred nami. Na koncu se je enim in drugim pripetilo ogromno napak. Nam se je v končnici bolj poklopilo in dosegli smo zaslužen remi. Oboji smo se borili do konca. Zagotovo je bil dvoboj razburljiv tudi za navijače. Čestitam Herzu Šmartnemu."

RD RIKO RIBNICA : MRK LJUBLJANA 34:34 (19:16)
Ranisavljević 7, Simić 6;

Igralec tekme: Žiga Rebevšek (MRK Ljubljana)


V deželi suhe robe so domači gledalci spremljali izenačen in napet obračun. Čeprav so ljubljenci ribniškega občinstva večji del tekme preživeli v vodstvu, se je dvoboj med Rikom Ribnico ter Ljubljano končal z delitvijo točk.
Spopad četrtouvrščenih Ribničanov ter Ljubljančanov, ki na lestvici Lige NLB zasedajo trinajsto mesto, je že v uvodnih minutah napovedoval dramatično končnico. Čeprav so se gostitelji uspeli zgodaj odlepiti na dva gola prednosti, so jim gostje vztrajno dihali za ovratnik. Izid je bil tako po desetih odigranih minutah popolnoma poravnan (10:10), izbranci Roberta Beguša pa so si do odmora vendarle uspeli ustvariti tri zadetke prednosti (19:16).
Tudi nadaljevanje rokometnega spektakla se je odvijalo v znamenju želje po zmagi na obeh straneh. Gostje iz prestolnice so, kljub znova odlično razpoloženemu Sandru Meštriću v vratih Rika Ribnice, ves čas držali priključek domači ekipi. Ta je v zadnje pol minute tekme vstopila z zadetkom prednosti in žogo v svoji posesti, a bila v napadu za potrditev zmage neuspešna. Ljubljančani so izkoristili priložnost, zatresli mrežo Ribničanov, v izdihljajih tekme pa je zasedbi Romana Šimona pomembno točko z obrambo zagotovil Žiga Rebevšek.


IZJAVI PO TEKMI

Stefan Ranisavljević, rokometaš Rika Ribnice:
"Dobro smo se pripravili na tekmo, vendar je bila tokrat sreča na strani gostov. Bili smo nedisciplinirani tako v obrambi kot v napadu. Imeli smo veliko prehitrih strelov. To nas je stalo zmage na domačem parketu. Škoda za točko. Gremo v Slovenj Gradec, kjer bomo dali vse od sebe."

Žiga Rebevšek, vratar Ljubljane:
"Mislim, da je za nami dobra tekma. Gledalci so prišli na svoj račun. V prvem polčasu smo bili polovični, v drugem pa smo strnili svoje vrste. Trdo delo na treningih nas je nagradilo. Mislim, da smo zasluženo osvojili točko. Hvala soigralcem in trenerju, ki so se borili za to. Gremo naprej."



Že odigrano:

petek, 1. aprila:
RD URBANSCAPE LOKA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:35 (12:19)
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK TRIMO TREBNJE 27:26 (12:10)

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 20 19 1 0 39
2 RK TRIMO TREBNJE 18 14 3 1 31
3 RK GORENJE VELENJE 19 14 1 4 29
4 RD RIKO RIBNICA 20 12 2 6 26
5 RD URBANSCAPE LOKA 20 11 0 9 22
6 RK SLOVENJ GRADEC 2011 20 10 1 9 21
7 RK MARIBOR BRANIK 20 9 1 10 19
8 RD KOPER 20 9 1 10 19
9 RD LL GROSIST SLOVAN 19 7 2 10 16
10 RK JERUZALEM ORMOŽ 19 7 2 10 16
11 RK DOBOVA 20 7 2 11 16
12 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 19 4 0 15 8
13 MRK LJUBLJANA 20 2 3 15 7
14 RD HERZ ŠMARTNO 19 1 3 15 5