28. 2. 2020

Koprčani ostajajo med kandidati za preboj v Ligo NLB za prvaka

Po petkovi zmagi v Slovenj Gradcu (28:23) rokometaši Kopra ostajajo v borbi za uvrstitev v Ligo NLB za prvaka. Za Dobovo in Jeruzalemom Ormožem, ki z odigrano tekmo manj zasedata rep šesterice, sedaj Primorci zaostajajo za dve točki. 


V soboto bodo skušali upanje na napredovanje podaljšati še Škofjeločani in Novomeščani. Oboje ob 19. uri čaka gostovanje - prve pri Riko Ribnici, slednje pa v Dobovi. Istočasno se bosta v Izoli pomerila domači Butan plin in mariborski Branik, v nedeljo pa pred kamerami TV Slovenija 2 sledi še dvoboj Ormožanov in Celjanov.


LIGA NLB, 20. KROG:


Petek, 28. februarja:
RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD KOPER 23:28 (12:14)
Galendža 5, Pajt 4; Sokolič 8, Krečič 6 (2).

STATISTIKA


Igralec tekme: Dean Dolenc (RD Koper).


Pred dvobojem so imeli Korošci šest zmag v državnem prvenstvu, Koprčani eno več, oboji pa so zbrali po en remi. Primorci so imeli tako le dve točki prednosti pred tokratnimi gostitelji, ki so bili na lestvici le pred Mariborom in Izolo.

Že prvi polčas je pripadel gostom, ki so drugi del začeli z dvema goloma prednosti. Prednost so si priigrali s štirimi zaporednimi zadetki po 11. minuti, ko so povedli z 8:5. Domači so v drugem delu znižali na 13:15, potem pa v štirih minutah znova prejeli štiri zadetke v seriji in gostje so se znova odlepili na 19:13.

Deset minut pred koncem je Aleksandar Glendža, s petimi goli prvi mož v napadu Slovenj Gradca, ponovno domače pripeljal na dva gola zaostanka (21:23), a sta do konca nato koprsko mrežo zatresla le še Rok Cvetko in Uroš Štumpfl, ki je postavil končni izid, gostje pa so bili v zadnjih desetih minutah uspešni petkrat. V gostujoči ekipi je bil Tilen Sokolič z osmi goli prvi strelec srečanja.

Že v sredo sredo je Trimo v Trebnjem odpravil Gorenje Velenje s 30:25. Preostale tekem kroga bodo v soboto in nedeljo.

Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu v petek, 6. marca, gostovala v Celju pri Pivovarni Laško, vodilni ekipi lige, Koprčani bodo dan pozneje gostili trebanjski Trimo.


IZJAVI PO TEKMI:

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011:
"Čestitke Kopru, ki si je zaslužil zmago. Odkrito lahko rečem, da sem s to tekmo izjemno razočaran. Igrali smo veliko pod našimi sposobnostnimi, nerazumno počasi v napadu, kar ni bil dogovor. Nekako nismo imeli pravega pretoka in nismo bili z glavami pri stvari. Izredno mi je žal za to predstavo. Skozi celo tekmo sem iskal rešitev, 10 minut pred koncem našel šestih najbolj razigranih igralcev, ki so dobro igrali tudi v obrambi, vendar potem zgrešili dva odprta strela, kar je bil odraz celotne tekme. Točke si nikakor ne bi zaslužili, tekmeci so bili boljši. Mi moramo trenirati še naprej in absolutno napredovati."

Uroš Rapotec, trener RD Koper:
"Na tekmah, ki smo jih igrali v prvih štirih krogih drugega dela, sem od mojih fantov pričakoval borbeno predstavo. Vedel sem, da zadnjo tekmo nismo odigrali tako, kot smo si želeli, tako kot smo sposobni in vedel sem, da se bodo moji fantje želeli dokazati na igrišču. Borili so se od prve do zadnje minute, igrali vrhunsko obrambo, z vratarjem na čelu, in mislim da smo zasluženo zmagali. Mislim, da smo si tokrat bolj želeli točk kot Slovenj Gradec. Igrali smo borbeno v napadu in obrambi, ob tem pa je seveda pomembno tudi to, da imaš razpoloženega vratarja."

Sobota, 29. februarja, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RD URBANSCAPE LOKA


IZJAVI PRED TEKMO:


Mitja Nosan, rokometaš RD Riko Ribnica:
"V goste nam prihaja Urbanscape Loka, ki nam kot tekmec ne leži najbolj. Na to kaže tudi to, da smo v Škofji Loki v tej sezoni izgubili 'edino' točko, ki jo zelo pogrešamo, saj smo o tem zgubili samo proti Celju Pivovarni Laško in Gorenju Velenju. Tekmeci k nam prihajajo po zmagi proti petouvrščeni Dobovi. To je samo dokaz, da se bomo morali močno potruditi za osvojitev obeh točk. Upam, da se še nekoliko dvignemo v formi in potrdimo drugo mesto pred končnico."


Žan Grojzdek, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"V soboto odhajamo na gostovanje v Ribnico. Čeprav smo doma s tekmeci igrali neodločeno, se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Na tekmo se pripravljamo kot na vsako drugo, veliko delamo na sebi in skušamo zmanjšati število napak. Če nam bo to uspelo, se lahko kosamo z vsako ekipo. To smo dokazali že večkrat v tej sezoni."


MRD DOBOVA : MRK KRKA


IZJAVI PRED TEKMO:


Jan Irman, MRK Krka:
"Odhajamo na težko gostovanje v Dobovo, ki v tej sezoni igra zelo dobro. Želimo nadaljevati niz dobrih rezultatov in popraviti vtis s prve tekme z Dobovo, ko nam nič ni šlo po načrtih. Temeljito se pripravljamo in analiziramo njeno igro. Vabim vse navijače, da nas podprejo v čim večjem številu in nam pomagajo do novega ugodnega rezultata."


Benjamin Teraš, trener MRD Dobova:
"Krka je mlada, borbena ekipa, z nekaj izkušenimi igralci, ki je v tej sezoni trd oreh za vsakega tekmeca. Želimo prikazati hitro igro s trdno obrambo in čim manj napakami, tako v fazi obrambe, kot napada. Vabim navijače, da nas podprejo in nam dodatno pomagajo do dobre predstave in novih dveh točk."


RD BUTAN PLIN IZOLA : RK MARIBOR BRANIK (spletni prenos TUKAJ)

IZJAVI PRED TEKMO:


David Stepančiča, rokometaš RD Butan plin Izola:
"Vajen sem na težke in čustvene trenutke v rokometni Izoli. Stanje je zahtevno, a dokler obstaja matematika, bomo 'grizli parket' in se metali na glavo proti vsakemu tekmecu, in to brez popuščanja. Tu pride v ospredje naš slogan "Krepat, ma ne molat!". V soboto želimo zmagati in naši izjemni publiki končno vnesti nekaj spodbude, veselja in vere v nas."


Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik:
“Pripravljamo se najbolje, kot se v teh trenutkih lahko. Ob slabih rezultatih imamo tudi nekaj težav z igralskim kadrom. Po Kljunu in Špeliću sta nas zapustila še Zugan in Kobetić, zato smo še dodatno oslabljeni. Fantje, ki so tukaj bodo zagotovo dali vse od sebe, da se vrnemo med žive. Sobotna tekma je lahko za nas tudi točka preobrata, saj bi se lahko ob ugodnem rezultatu in nekoliko ugodnejšemu razporedu v naslednjih tednih še do konca rednega dela državnega prvenstva približali ekipam, ki so pred nami. V Izolo gremo samozavestni, od sebe bomo dali vse, da bi prišli do pomembnih točk.“


Nedelja, 1. marca, ob 17.30:
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (prenos na TV Slovenija 2)


IZJAVI PRED TEKMO:


Bojan Čudič, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"V Kopru smo odigrali tekmo nad pričakovanji. Res je, da je nam šlo vse kot po maslu, Kopru pa ravno obratno. Da igramo solidno že lep čas, želimo dokazati tudi proti aktualnim državnim prvakom in vodilni ekipi Lige NLB. Ne mažemo si oči, da lahko zmagamo, želimo pa se našim navijačem in publiki pred malimi TV zasloni prikazati v najboljši luči. Celjani bodo na Hardek prispeli brez podcenjevanja, saj jih je le to drago stalo minulo sezono, ko smo jih prvič v zgodovini premagali v Ljutomeru. Tudi tokrat bo dvorana lepo polna, saj je Celje še vedno veliki magnet za ljubitelje rokometa na ormoškem. Konec koncev Pivovarji v Ormožu niso gostovali vse od leta 2015. Želim si, da bi nasprotniku, ki je v vlogi popolnega favorita bili enakovredni čim dlje časa."


Matic Grošelj, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Zavedamo se, da so tekme v Ormožu vedno zahtevne. Domačini namreč pred svojimi gledalci vedno igrajo zelo dobro in so nam v prejšnji sezoni odvzeli točki. Tega letos ne nameravamo pustiti, odigrati moramo maksimalno zbrano in odgovorno. Ne glede na naporno pot, ki je za nami, moramo prikazati dobro igro, všečen in hiter rokomet, ki nam mora prinesti točki. Zavedamo se, da je pred nami težka tekma, motiviran tekmec, ki si je praktično že zagotovil nastop v končnici za prvaka. Naša želja je, da si že pred končnico zagotovimo najvišjo možno prednost, to pa seveda pomeni, da si spodrsljaja ne smemo privoščiti in s soigralci smo odločeni, da to pokažemo tudi na igrišču." 


Že odigrano, sreda, 26. februarja:
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE 30:25 (15:11)
Hamidović in Rašo (2) po 6; Matanović 6 (1), Kavčič 5.

VEČ O TEKMI

LESTVICA LIGE NLB
EKIPA TEKME ZMAGE NEODLOČENO PORAZI DANI : PREJETI ZADETKI RAZLIKA TOČKE
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 19 18 1 0 610:416 194 37
2 RD RIKO RIBNICA 19 15 1 3 541:505 36 31
3 RK GORENJE VELENJE 20 14 1 5 600:522 78 29
4 RK TRIMO TREBNJE 20 12 3 5 556:516 40 27
5 MRD DOBOVA 19 9 1 9 545:557 -12 19
6 RK JERUZALEM ORMOŽ 19 9 1 9 513:544 -31 19
7 RD KOPER 20 8 1 11 528:532 -4 17
8 MRK KRKA 19 7 1 11 524:552 -28 15
9 RD URBANSCAPE LOKA 19 5 5 9 503:560 -57 15
10 RK SLOVENJ GRADEC 2011 20 6 1 13 541:591 -50 13
11 RK MARIBOR BRANIK 19 3 1 15 467:536 -69 7
12 RD BUTAN PLIN IZOLA 19 1 1 17 470:567 -97 3