9. 10. 2021

V nedeljo v Stožicah gostujejo evropske prvakinje

Slovensko žensko člansko rokometno reprezentanco to nedeljo čaka povratna tekma z Norvežankami. Obračun pokala EHF Euro se bo v dvorani Stožice začel ob 17.30.

Minuli četrtek so Slovenke na severu Evrope odigrale sploh prvo tekmo pokala EHF Euro v ženski konkurenci. Na obračunu so na trenutke so proti eni najboljših reprezentanc na svetu pokazale dobro igro, na koncu sicer klonile s 17:29, a dobile številne odgovore, kaj bo potrebno v prihodnje izboljšati v igri. S tem nadaljujejo začrtano pot, na kateri bodo skušale decembra na svetovnem prvenstvu v Španiji izboljšati uvrstitev iz zadnjih velikih tekmovanj, še več pa pokazati novembra prihodnje leto na domačem evropskem prvenstvu.

Norveška je že pred časom razkrila, da bo v Slovenijo prispela s precej spremenjeno postavo. Iz prve tekme bo enaka le šesterica, preostale igralke so se reprezentanci pridružile po prvi tekmi. Kljub menjavi bo tudi tokrat postava Skandinavk izredno kakovostna.

Za razliko od tekme v predmestju Osla se v slovensko reprezentanco vrača Elizabeth Omoregie, ki je uspešno prebrodila želodčne težave. Slovenska šestnajsterica igralk za obračun z Norvežankami bo vodstvo reprezentance določilo dopoldne na dan tekme.

Vstopnice za spektakel v ljubljanski dvorani Stožice so že na voljo.Le še v soboto do polnoči si jih je moč zagotoviti za 10 evrov, na dan dvoboja pa bo njihova cena znašala 12 evrov. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih mreže Eventima (seznam je na voljo TUKAJ) ter preko spletne strani eventim.si (spletni nakup).

Elizabeth Omoregie, slovenska reprezentantka:
"Na vsaki tekmi se dogajajo napake, a najbolj pomembno je, da jih odpravljaš in jih na naslednjem preizkusu napraviš manj. Norvežanke so na prvi tekmi kaznovale vsako napako. Časa za pripravo na nov preizkus ni bilo veliko, a z videoanalizo smo si podrobno ogledali vse, kar smo počeli narobe in kaj dobro. Slednje bomo v nedeljo skušale ponoviti čim večkrat."

EHF EURO CUP
3. krog, nedelja, 10. oktobra, ob 17.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA (prenos na TV Arena Sport 2 in TV Slovenija 2)

1. krog:*
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA

2. krog:*
ČRNA GORA : SLOVENIJA

5. krog:*
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA

6. krog:*
SLOVENIJA : ČRNA GORA

*termin še ni znan.

Že odigrano, 4. krog, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija:
 Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.