26. 11. 2022

Slovenj Gradec v končnici strl tekmece

Na predzadnji tekmi 10. kroga Lige NLB so rokometaši Slovenj Gradca po ogorčenem boju ugnali tekmece iz Ivančne Gorice. Po zaslugi boljše igre in preobrata v zadnjih 13 minutah so se na koncu veselili zmage s 26:21.

Zadnja tekma omenjenega kroga bo na sporedu v nedeljo ob 16.00, ko si bosta pred kamerami Sportkluba nasproti stala Celje Pivovarna Laško in Riko Ribnica, trenutno tretje in četrtouvrščeni zasedbi slovenske rokometne elite.

Na prvi tekmi je v sredo Krško doseglo prvenec po povratku med slovenske prvoligaše. V petek so se zmag razveselile še zasedbe Kopra, Trima Trebnjega, Krke in Gorenja Velenja.

LIGA NLB, 10. KROG

Sobota, 26. novembra:
RK SLOVENJ GRADEC : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 26:21 (11:11)
Cvetko 7 (3), Štumpfl 5 (2); Marojević in Zavodnik (1) po 5.
STATISTIKA
Igralec tekme: Rok Cvetko (RK Slovenj Gradec)

Rokometaši iz Slovenj Gradca so dosegli peto zmago v tej sezoni ter se po številu točk izenačili s petouvrščenimi Novomeščani, medtem ko so igralci iz Ivančne Gorice kljub današnjemu porazu zadržali deseto mesto v 14-članski elitni ligi.
Koroško-dolenjski obračun je bil izjemno izenačen. Večji del tekme je bila v prednosti gostujoča zasedba, a njena prednost nikoli ni znašala več kot dva gola. Nazadnje je to prednost imela v 48. minuti, ko je Marko Abramovič zadel za 19:17.
Prelomni trenutki dvoboja so minili v znamenju izbrancev domačega trenerja Ivana Vajdla. V 55. minuti je Vid Levc gostitelje po dolgem času povedel v vodstvo z 21:20. V končnici so povsem zasenčili Dolenjce in si minuto pred zadnjim zvokom sirene priigrali najvišjo prednost na tekmi (25:20), na koncu pa tudi slavili s petimi goli prednosti (26:21).
V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Rok Cvetko s sedmimi in Uroš Štumpfl s petimi goli, v gostujoči pa Denis Zavodnik in Marko Marojevič. Oba sta dosegla po pet zadetkov.
Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostila Krko, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo gostovala v Ribnici.

IZJAVI PO TEKMI:

Tarik Velić, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Za nami je res težka tekma proti kakovostnim tekmecem iz Ivančne Gorice. Mislim, da smo pokazali svojo kakovost in da lahko lahko vzdržimo takšne napore skozi vseh 60 minut. Garali smo in nismo pustili, da se tekmeci oddaljijo. Zadovoljni smo z izidom, sedaj pa se podajamo naprej, po nove zmage in nove točke v Ligi NLB. "

Denis Zavodnik, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Za nami je zelo težka tekma. Na Koroško nismo prišli izgubiti. Borili smo se in vodili skoraj 50 minut. Na koncu nam je malo pošlo moči, zmanjkalo malo sreče, zato čestitke domači ekipi za zmago."
Nedelja, 27. novembra, ob 16.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD RIKO RIBNICA (prenos na Sportklubu)

IZJAVI PRED TEKMO:Tadej Mazej, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
"Pred nami je derbi državnega prvenstva proti ekipi Rika Ribnice. Zavedamo se, da gre za zelo kakovostno moštvo, ki tudi v letošnji sezoni niza dobre predstave. S soigralci smo se ob napotkih trenerskega štaba na tokratne tekmece dobro pripravili in jih v zadnjih dveh dneh tudi že podrobneje analizirali. Pomembno bo, da bomo v obrambi agresivni, da bomo izkoriščali hitre protinapade in bili učinkoviti ob zaključkih. Zavedamo pa se tudi, da bomo morali biti maksimalno angažirani od prve do zadnje minute, da bosta dve točki ostali doma, kar je naš glavni cilj na vsaki tekmi državnega prvenstva."

Jan Grebenc, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Sodeč po lestvici, nas v nedeljo čaka derbi v Celju. Zavedamo se, da je Celje hram slovenskega rokometa. Nenazadnje so tamkajšnji rokometaši tudi aktualni državni prvaki, zato bi vlogo favorita pripisal njim. Mi smo letos pokazali, da znamo igrati in se trudimo iz treninga v trening biti boljši. Na nedeljsko tekmo odhajamo razbremenjeni vendar nikakor ne z belo zastavo!"
Že odigrano, sreda, 23. novembra:
RK KRŠKO : RK MARIBOR BRANIK 25:20 (14:10)

Petek, 25. novembra:
RD KOPER : RD LL GROSIST SLOVAN 40:25 (18:12)
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK TRIMO TREBNJE 23:30 (10:15)
MRK KRKA : RD URBANSCAPE LOKA 27:24 (17:12)
RK GORENJE VELENJE : RK DOBOVA 36:25 (19:10)
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Točke