23. 11. 2021

Na zaostali tekmi tesna zmaga Olimpije

Na zaostalem obračunu sedmega kroga zelene skupine 1. ženske rokometne lige so se zmage veselile rokometašice Olimpije.

V torek sta se na zaostalem dvoboju sedmega kroga v Hali Tivoli pomerili zasedbi Olimpije in Branika Maribora. Po izenačeni tekmi so bili bolj nasmejani v domači ekipi, saj se je tekma končala z rezultatom 32:31 v korist gostiteljic.

Tudi druga dva obračuna sedmega kroga sta se končala z zmagama gostiteljic. Koprčanke so z rezultatom 26:20 premagale Vrhničanke, Logatčanke pa z 28:24 Kranjčanke.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 7. KROG:

torek, 23. novembra:
RK OLIMPIJA : ŽRK BRANIK MARIBOR 32:31 (16:14)
Kolobarič 9, Bukvič 6 (2); Kotnik 10, Urbančič 7 (1).

Uvodni del obračuna je bil izenačen. Vse do 13. minute nobena ekipa ni vodila za več kot dva zadetka, nato pa je Tjaša Bukvič z uspešno izvedeno sedemmetrovko Ljubljančanke popeljala v vodstvo treh golov (8:5). V nadaljevanju so se gostje sicer približale, a rokometašice Olimpije niso popuščale. Z delnim izidom 3:0 so poskrbele, da so bile ob polčasu v prednosti. Po 30 minutah igre je bil rezultat 16:14.
V drugi polovici tekme so rokometašice iz štajerske prestolnice skušale zaostanek izničiti, a so izbranke Aleša Vebra prednost ohranjale. V 39. minuti so vodile za štiri zadetke, 12 minut pred koncem pa je Metka Marčič Mariborčanke približala na le gol zaostanka (26:27). Vse do konca obračuna je razlika med ekipama ostala enaka. Ljubljančanke so zmagale s končnim rezultatom 32:31.
Najbolj razpoložena v domači zasedbi je bila Anja Kolobarič z devetimi zadetki, deset pa jih je na drugi strani dosegla Urška Kotnik.
V desetem krogu bodo rokometašice Olimpije gostile Koprčanke, ekipa Branika Maribora pa pričakuje Kranjčanke.

Že odigrano:

sobota, 6. novembra:
ŽURD KOPER : ŠDRŠ VRHNIKA 26:20 (14:13)
RK ZVEZDA LOGATEC : RK SAVA KRANJ 28:24 (17:14)

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - MODRA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke