2. 10. 2022

Koprčankam prvi par točk, Ljubljančankam drugi

Po krajšem premoru se je 1. ženska rokometna liga vrnila z dvema dvobojema. V nedeljo so bile na delu rokometašice Ljubljane, Zvezde Logatca, Kopra in Olimpije. Ljubljančanke so na domačem parketu na krilih desetih zadetkov Nine Uljan premagale zasedbo Zvezde Logatca, tudi obračun v Kopru pa so dobile gostiteljice. V zadnji minuti so strle odpor ekipe Olimpije in jo premagale s 26:24.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 2. KROG

Nedelja, 2. oktobra
RK LJUBLJANA : RK ZVEZDA LOGATEC 36:21 (15:11)
Uljan 10 (5), Andonova (1) in Simič po 5; Stojanović Železnik 5 (4), Simšič, Perkovič in Berzelak po 3.


Rokometašice Ljubljane so bile večji del srečanja v mali stoženski dvorani v prednosti. Zaostajale so le na uvodu, ko so Logatčanke preko Maje Košir povedle z 1:0, nato pa so gostiteljice niti igre vzele v svoje roke. Hitro so se odlepile za tri gole, v sedmi minuti je Eva Oven zadela za 6:3, a se je ekipa Zvezde Logatca dosegla dva zaporedna zadetka in se uspela približati. Občutnejšo razliko so varovanke Olge Čečkove naredile v drugem delu srečanja. V uvodu so naredile delni izid 5:1 in povedle z 20:12. Reakcija klopi Zvezde Logatca ni obrodila sadov, saj so Ljubljančanke v nadaljevanju prednost še povečale in dvome o zmagovalkah razrešile pred samo končnico obračuna.
Najboljša strelka tekme je bila Nina Uljan, ki je edina dosegla dvomestno število zadetkov (deset). Za Logatčanke jih je pet prispevala Sara Stojanović Železnik.
Prihodnji konec tedna Ljubljančanke čaka tekma z Vrhniko, Logatčanke pa obračun z zasedbo Olimpije.

IZJAVI PO TEKMI

Nina Uljan, rokometašica Ljubljane: "Glede na pokalno tekmo smo tokrat začele veliko bolj zbrano. V napadu ni bilo prehitrih strelov, v obrambi pa smo tekmice dobro zapirale. Rezultat je odličen in takšen pristop bomo morale prikazati tudi na vseh prihodnjih tekmah."

Peter Terčič, trener Zvezde Logatca: "V tekmo smo vstopili zelo slabo. Nikakor se nismo uspeli odlepiti ali pokazati igre, ki jo znamo igrati. Pripravili smo se na dvoboj, a nam nikakor ni steklo po načrtih. Storili smo preveč napak. Sezona je še dolga. Imamo veliko potenciala, ki ga bomo prikazalo proti naslednjim tekmicam in verjamem, da rezultat ne bo izostal."

ŽURD KOPER : RK OLIMPIJA 26:24 (12:10)
Marič 10, Kadić 6 (1); Bukvič 6 (4), Herodež 5.


Dvoboj v Kopru je bil precej bolj izenačen od tistega v Ljubljani. V 14. minuti so gostiteljice preko Monike Martič povedle za tri gole (7:4), štiri minute pozneje je Lia Velec za štiri gole naskoka (9:5), najvišjo prednost na tekmi pa so imele Koprčanke v 19. minuti, ko je semafor kazal 11:6 v njihovo korist. Do odmora so se jim rokometašice Olimpije z delnim izidom 4:1 uspele približati in so tako še ohranile odprte možnosti pred drugim delom srečanja. Tudi v drugem polčasu so imele na parketu pobudo varovanke Vilijema Banab, a občutnejše prednosti si niso priigrale. 12 minut pred koncem je Tjaša Bukvič s sedmih metrov zadela za minimalen zaostanek gostujoče ekipe (20:21). V 59. minuti so bile Ljubljančanke znova uspešne s črte sedmih metrov, Hana Veber Marton je rezultat postavila v začetno izhodišče (24:24). Končnico so bolje odigrale gostiteljice, preko Neje Škerjanc in Vanje Marič so zadele še dvakrat in si priigrale prvi dve točki v sezoni.
Maričeva je za domačo ekipo prispevala kar deset zadetkov, Bukvičeva jih je za gostujočo zabila šest.
Koprčanke v tretjem krogu čaka obračun v Piranu, pri ekipi Olimpije pa bodo gostovale Logatčanke.

IZJAVI PO TEKMI

Tia Benčič, vratarka Kopra: "Prva tekma in prva zmaga v novi sezoni. Vseh 60 minut smo odigrale, kot smo se dogovorile. Imele smo tudi nekaj padcev, vendar smo se hitro pobrale in tekmo odpeljale do konca. Čestitke soigralkam za borbeno predstavo."

Dijana Đajić, vratarka Olimpije: "Manjka nam še nekaj zbranosti v napadu in tudi v obrambi. To bomo morale popraviti. Zdaj čakamo prihodnjo tekmo in se nanjo pripravljamo."
1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 2. KROG

Sobota, 17. septembra
RK SAVA KRANJ : RK PIRAN 30:33 (18:20)
VEČ O TEKMI
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK LJUBLJANA 2 2 0 0 4
2 RK PIRAN 2 2 0 0 4
3 Ž.U.R.D. KOPER 1 1 0 0 2
4 RK SAVA KRANJ 1 0 0 1 0
5 RK OLIMPIJA 2 0 0 2 0
6 RK ZVEZDA LOGATEC 1 0 0 1 0
7 ŠDRŠ VRHNIKA 1 0 0 1 0