Show menu

5. DP - 2018

5. Državno prvenstvo v rokometu na mivki za člane in članice 

V  Športnem parku Ludus Črnuče se je na 5. državnem prvenstvu v rokometu na mivki, 16. junija preizkusilo 100 rokometašev in rokometašic v članski kategoriji. Rokometni zvezi Slovenije in soorganizatorju Športnemu parku Ludus, je letošnje državno prvenstvu uspelo izpeljati na višjem nivoju.
 

Na odlično pripravljenih peščenih igriščih se je v kategoriji članov in članic za naslov državnih prvakov borilo pet ekip. V kategoriji članic so že peto leto zapored ostale nepremagljive rokometašice iz RK Mivka. Gladiatorke, ki so v finalu zgubile le za gol so postale podprvakinje, z najboljšo vratarko turnirja Edito Amon. Ekipa RK Mivka se poleg naslova državnih prvakinj lahko pohvali še z izborom najboljše igralke, Tara Jonovič je bila za najboljšo igralko razglašena že tretje leto zapored, saj vedno znova dokazuje svojo kvaliteto z atraktivnimi streli iz obrata za 360 stopinj.  Tretje mesto je po napetem dvoboju pripadlo ekipi Mix team.


Tudi v kategoriji članov ni bilo večjih presenečenj, saj je bil končni vrstni red prvih treh ekip isti kot leto prej. Rokometaši RK Mivka so ponovno pokazali svojo odlično igro in so tako še tretjič zapored postali državni prvaki. Žan Silovšek je postal najboljši igralec, z najboljšim vratarjem pa se lahko pohvalijo podprvaki Ljubljana Warriors. Nik Hvala Stojanovič je poleg odličnega branjenja zadel tudi veliko zadetkov iz gola na gol, ki štejejo dve točki. V borbi za tretje mesto so več zbranosti pokazali rokometaši iz ekipe Ljubljana Tigers, ki so razveselili brona. 
 

KONČNI VRSTNI RED 

ČLANICE

1. mesto RK MIVKA

2. mesto GLADIATORKE

3. mesto MIX TEAM

4. mesto ŽRK IZOLA

5. mesto PUNCE ELEVEN

ČLANI

1. mesto RK MIVKA 

2. mesto LJUBLJANA WARRIORS 

3. mesto LJUBLJANA TIGERS

4. mesto SHOJEN PAPUČ

5. mesto TEAM AJDOVŠČINA

Najboljše posameznice:  

Najboljša igralka: Tara Jonovič (RK Mivka)

Najboljša vratarka: Edita Amon (Gladiatorke)


Najboljši posamezniki:

Najboljši igralec: Žan Silovšek (RK Mivka) 

Najboljši vratar: Nik Hvala Stojanovič (Ljubljana Warriors)

 3. Državno prvenstvo v rokometu na mivki za mlajše kategorije 


V prijetnem Športnem parku Vrhnika se je 2. in 3. junija v rokometu na mivki preizkusilo 170 mladih rokometašev in rokometašic. 3. Državno prvenstvo v rokometu na mivki za mlajše kategorije dečkov in deklic je letos potekalo v treh starostnih kategorijah in sicer rojenih leta 2000 in mlajši, rojeni leta 2002 in mlajši ter rojeni leta 2004 in mlajši. 

Na odlično pripravljenem peščenem igrišču v Športnem parku Vrhnika so najprej na vrsto prišla dekleta, ki so se pomerila v soboto. V kategoriji deklic 2000 so naslov državnih prvakinj osvojile dekleta iz RK Krim Mercator, najboljša igralka je postala Jelena Gavrilovič, ki prihaja iz omenjene ekipe. Najboljša vratarka je postala Špela Remškar, ki je članica ŠDRŠ Vrhnika, s katero so že drugo leto zapored postale podprvakinje. ŽRK Ptuj so po lanskem naslovu državnih prvakinj letos pristale na 3. mestu.

Letos prvič se je državno prvenstvo odvijalo v več kategorijah. Dekleta rojena leta 2002 in mlajše so se tako dokazovale prvič. Največ znanja so pokazale rokometašice iz RK Olimpija, ki so postale državne prvakinje. Njihova igralka Ivona Barukčič je s svojimi obrati za 360 ter streli iz skoka postala najboljša igralka. Drugo mesto so si priborile igralke RK Krim Mercator. Njihova vratarka Zala Miklič je pokazala, da ima občutek za igro rokometa na mivki, saj je na turnirju poleg branjenja zadela tudi kar nekaj atraktivnih zadetkov iz gola na gol. Borba za tretje mesto je pripadla Ormožankam. 

Prav tako so se na mivki prvič dokazovala dekleta rojena leta 2004 in mljaše. Dekleta RK Olimpija so zasedle 1. mesto, drugo mesto so osvojile RK Cepelin, tretje pa domačinke ŠDRŠ Vrhnika. Tina Nišavič iz RK Olimpije je postala najboljša igralka, Iza Malovrh iz ŠDRŠ Vrhnika pa najboljša vratarka. 

KONČNI VRSTNI RED 

Dekleta 2000 in mlajše
1. mesto RK KRIM MERCATOR
2. mesto ŠDRŠ VRHNIKA
3. mesto ŽRK PTUJ 
4. mesto RK OLIMPIJA

Najboljše posameznice
Naj igralka: Jelena Gavrilovič (RK Krim Mercator)
Naj vratarka: Špela Remškar (ŠDRŠ Vrhnika) 

Dekleta 2002 in mlajše
1. mesto RK OLIMPIJA 
2. mesto RK KRIM MERCATOR
3. mesto ORMOŽANKE
4. mesto ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA
5. mesto ŠDRŠ VRHNIKA

Najboljše posameznice
Naj igralka: Ivona Barukčič (RK Olimpija) 
Naj vratarka: Zala Miklič (RK Krim Mercator)

Dekleta 2004 in mlajše
1. mesto RK OLIMPIJA
2. mesto RK CEPELIN 
3. mesto ŠDRŠ VRHNIKA 

Najboljše posameznice
Naj igralka: Tina Nišavič (RK Olimpija) 
Naj vratarka: Iza Malovrh (ŠDRŠ Vrhnika) 

V nedeljo so se v nekoliko okrnjeni zasedbi pomerili rokometaši v dveh kategorijah. V kategoriji 2000 in mlajši so suvereno zmagali rokometaši iz ekipe Bliska Ljubljana. Po zelo izenačenih dvobojih je drugo mesto zasedla ekipa Party manijaki, tretje mesto pa ŠC PET. Ekipa Blisk Ljubljana je imela tudi najboljše posameznike, najboljši igralec je postal Matevž Jaklič, najboljši vratar pa Maj Kromar. 

V kategoriji letnika 2004 in mlajši sta se v treh tekmah pomerili ekipi RK Col in ekipa Blackpanthers. Ekipa Blackpanthers je v vseh treh tekmah nadigrala RK Col, vendar so se igralci RK Col dobro upirali. Najbolji igralec je postal Lan Puc iz ekipe RK Col, najbolji vratar pa Tai Blažic iz ekipe Blackpanthers.

KONČNI VRSTNI RED 

Fantje 2000 in mlajši
1. mesto BLISK LJUBLJANA
2. mesto PARTY MANIJAKI
3. mesto ŠC PET

Najboljši posamezniki
Naj igralec: Matevž Jaklič (Blisk Ljubljana)
Naj vratar: Maj Kromar (Blisk Ljubljana) 

Fantje 2002 in mlajši
1. mesto BLACKPANTHERS
2. mesto RK COL

Najboljši posamezniki
Naj igralec: Lan Puc (RK Col) 
Naj vratar: Tai Blažic (Blackpanthers)