11. 12. 2021

Trebanjci premagali Slovenjgradčane, zanesljivi tudi Velenjčani in Ribničani

Po petkovih zmagah Koprčanov in Celjanov je bilo v soboto odigranih še preostalih pet tekem 12. kroga Lige NLB.

Na prvem sobotnem dvoboju so rokometaši LL Grosista Slovana doma s 23:21 premagali Mariborčane. Na domačem parketu so zmagali tudi Ormožani in Ribničani. Prvi so z 31:28 dobili tekmo proti ekipi Herza Šmartnega, drugi pa so zasedbo SVIŠ Ivančne Gorice premagali s 31:25. Velenjčani in Trebanjci so do dveh točk prišli na gostovanjih. Rokometaši Gorenja Velenja so s 37:26 premagali Ljubljano, Trimo Trebnje pa s 30:25 Slovenj Gradec 2011.

LIGA NLB, 12. KROG:

sobota, 11. decembra, ob 17.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK MARIBOR BRANIK 23:21 (13:12)
Tufegdžić 6 (5), Čaušević 5; Janc 6 (1), Razgor 4 (1).

Igralec tekme: Žiga Stopar (RD LL Grosist Slovan)


V obračunu ekip s sredine lestvice Lige NLB je smetano pobrala zasedba LL Grosista Slovana. V kultni rokometni dvorani na Kodeljevem se je od prve do zadnje minute odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Tekmo so bolje odprli gostitelji, ki so v deveti minuti povedli s 6:3, a so jih gostje iz štajerske prestolnice po petih minutah ujeli in izenačili na 6:6. Kasneje so znova povedli rokometaši domače zasedbe, po zadetku Žige Stoparja so v 21. minuti vodili z 11:8. Do konca prvega dela so Mariborčani znova priključili in na odmor odšli z le golom zaostanka (12:13).
V nadaljevanju je bil obračun odprt vse do zadnjega zvoka sirene. Izbranci domačega trenerja Aleša Repine so si v 55. minuti priigrali tri zadetke prednosti (20:17), a se gostje niso vdali. Slabi dve minuti pred koncem so se po zadetku Simona Razgorja približali na gol zaostanka (21:22), njihovo usodo pa je zapečatil Miha Kotar, ki je zadel za končno zmago Ljubljančanov (23:21).
V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Aleksa Tufegdžić, v gostujoči pa Mitja Janc. Oba sta dosegla po šest golov.
LL Grosist Slovan bo v prihodnjem krogu gostoval pri ekipi Herza Šmartnega, Mariborčani pa bodo gostili Ribničane.

IZJAVI PO TEKMI

Žiga Stopar, rokometaš LL Grosista Slovana:
"V obrambi smo postavili zid, ki je tekmecem predstavljal težave. Niso mogli izdelati kakovostne akcije, zato so težko prihajali do zadetkov. V obrambi smo tokrat res odigrali izvrstno. Če bomo tako nadaljevali, lahko na prihodnjih tekmah pridemo do ugodnih rezultatov."

Mitja Janc, rokometaš Maribora Branika:
"Na začetku tekme smo bili živčni. V napadu smo delali napake, žoga ni krožila, kot bi morala. Nismo prihajali do lahkih zadetkov. Zaradi tega smo imeli težave tudi v obrambi. V drugem polčasu smo se vrnili, bili smo bolj izenačeni. Potem smo ponovili napake, ki so nas stale točke."

RK JERUZALEM ORMOŽ : RD HERZ ŠMARTNO 31:28 (18:13)
Krabonja 8, Žuran 6; Justin 11 (2), Cirar 6.

Igralec tekme: Nejc Krabonja (RK Jeruzalem Ormož)


Ormožani so na obračunu z zadnjeuvrščeno ekipo Herza Šmartnega dosegli četrto zmago v tej sezoni Lige NLB, a vseeno ostajajo v spodnji polovici lestvice.
Gostitelji so imeli večji del dvoboja vse niti igre v svojih rokah. Z dobro predstavo tako v obrambi kot v napadu so že po 15 minutah igre vodili za pet zadetkov (12:7). S takšno prednostjo so odšli tudi na odmor (18:13).
V uvodnih šestih minutah drugega dela so naredili delni izid 4:1 in tako še povišali vodstvo (22:14). Najvišjo prednost so imeli 18 minut pred koncem, ko so vodili za osem golov (25:17). V končnici so sicer zaigrali nekoliko neodgovorno, a zmage niso ogrozili. Tekma se je končala z rezultatom 31:28 v korist izbrancev Saše Prapotnika.
Pri gostiteljih je bil strelsko najbolj učinkovit Nejc Krabonja z osmimi goli, pri gostih pa Andraž Justin z 11.
Ormožani bodo v prihodnjem krogu gostovali v Kopru, ekipa Herza Šmartnega pa bo gostil LL Grosist Slovan.

IZJAVI PO TEKMI

Nejc Krabonja, rokometaš Jeruzalema Ormoža:
"Škoda, da smo v zaključku tekme popustili. Od 44. do 45. minute nismo dosegli zadetka in tako skoraj zapravili osem golov prednosti. Pred tekmo nas je trener opozoril, da tekmeci vseh 60 minut igrajo v enakem ritmu, a ga očitno nismo poslušali. Pomemben del k zmagi sta z ubranjeno sedemmetrovko in nasprotnim napadom prispevala vratarja Alen Skledar in Tomislav Balent. Ta zmaga je zaslužena. Upam, da bo leto 2022 tako uspešno kot 2021."

Benjamin Cirar, rokometaš Herza Šmartnega:
"Zaigrali smo v okrnjeni zasedbi. Ko smo prišli do možnosti za preobrat, smo popustili. Pohvaliti moram soigralce, saj smo se borili po najboljših močeh. Zmage nas je stal slab začetek, Ormožani so nam na lahek način ušli na pet golov prednosti, kasneje celo na osem. Lovljenje tekmecev nam je vzelo preveč moči za preobrat. Zmaga gostiteljev je zaslužena."

RD RIKO RIBNICA : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 31:25 (15:13)
Miličevič 11 (3), Nosan 6; Marojevič 6 (1), Zavodnik (1) in Bevec po 4.

Igralec tekme: Blaž Nosan (RD Riko Ribnica)


Obračun je z golom v drugi minuti odprl Jan Bevec, ki je goste povedel v vodstvo z 1:0. Dve minuti kasneje je Božidar Simić rezultat obrnil (2:1). Ribničani so v vodstvu ostali vse do konca prvega dela, ki so ga dobili z rezultatom 15:13.
V nadaljevanju je bila vse do 44. minute tekma odprta (19:19), nato pa so na parketu zagospodarili izbranci domačega trenerja Roberta Beguša. Priigrali so si prednost štirih golov (23:19), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so igro zadržali na visoki ravni in dosegli novo zmago. Rezultat je po 60 minutah znašal 31:25 v korist Ribničanov.
V domači zasedbi je bil strelsko najbolj učinkovit Uroš Miličevič z 11 goli, razpoložen je bil tudi vratar Sando Meštrić, ki je zbral kar 19 obramb. V gostujoči ekipi je Marko Marojevič dosegel šest zadetkov.
Ekipa Rika Ribnice bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo gostila Celje Pivovarno Laško.

IZJAVI PRED TEKMO

Blaž Nosan, rokometaš Rika Ribnice:
"Čakala nas je zahtevna tekma. Vedeli smo, da je naša zasedba okrnjena, saj smo pogrešali sedem rokometašev. Dali smo vse od sebe in misli, da je zmaga zaslužena. Soigralcem bi čestital za trud. V sredo nas čaka pokalna tekma v Mariboru in gremo po novo zmago."

Marko Marojevič, rokometaš SVIŠ Ivančne Gorice:
"Zgrešili smo preveč strelov, v obrambi smo prehitro padali, nasprotni napadi so bili prepočasni, predvsem od krožnega napadalca smo dobili preveč lahkih zadetkov. Rezultat je takšen, kakršen je."

MRK LJUBLJANA : RK GORENJE VELENJE 26:37 (9:18)
Lukman 12 (4), Batagelj, Brulec, Križaj in Pintar po 2; Pajt 12 (6), Drobež in Kavčič po 4.

Igralec tekme: Kenan Pajt (RK Gorenje Velenje)


Velenjčani so v slovenski prestolnici brez težav osvojili načrtovani točki. Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so vse dvome o zmagi razrešili v prvi polovici tekme, ko so povsem zasenčili gostitelje. Po polovici dvoboja so imeli devet golov prednosti (18:9).
V drugem delu Ljubljančanom niso pustili, da bi se jim približali. 16 minut pred koncem so po zadetku Branka Predovića povedli z dvomestno prednostjo (27:17). Do konca obračuna so mrežo zatresli še desetkrat in zanesljivo zmagali. Končni rezultat je bil 37:26 v korist gostov.
Pri aktualnih državnih prvakih je bil strelsko najbolj učinkovit Kenan Pajt, pri Ljubljančanih pa Jure Lukman. Oba sta dosegla 12 golov.
Ekipa Ljubljane bo v prihodnjem krogu gostova v Dobovi, zasedba Gorenja Velenja pa bo gostila Slovenj Gradec 2011.

IZJAVI PO TEKMI

Žiga Rebevšek, rokometaš Ljubljane:
"Za nami je zelo zahtevna tekma. Zavedali smo se, da so Velenjčani favoriti. V prvem polčasu smo imeli težave v obrambi, naredili smo nekaj tehničnih napak, ki so že takrat odločile obračun. V drugem delu smo sprva stisnili, a to ni bilo dovolj. Čestitke tekmecem za zmago."

Zoran Jovičič, trener Gorenja Velenja:
"Več kot zasluženo smo zmagali. Igrali smo odgovorno, posledično je bila kakovost na naši strani. Ljubljančanom želimo, da še naprej prikazujejo dobre igre ter da ostanejo v Ligi NLB."

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK TRIMO TREBNJE 25:30 (15:15)
Štumpfl (1) in Cvetko (2) po 5; Glavaš 8 (6), Horvat 7.

Igralec tekme: Gašper Horvat (RK Trimo Trebnje)


Trebanjci so na vselej vročem igrišču v Slovenj Gradcu osvojili načrtovani točki, odpor žilavih Slovenjgradčanov pa so zlomili šele v zadnjem delu tekme.
V večjem delu prvega in v prvi polovici drugega polčasa sta ekipi prikazali povsem enakovredni predstavi. Ob odmoru je bil rezultat poravnan na 15:15. V 47. minuti (22:22) pa so v Slovenj Gradcu zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana. Štiri minute pred koncem so povedli s 27:23, tekmo pa nato pripeljali do končne zmage (30:25).
V trebanjski ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Filip Glavaš z osmimi in Gašper Horvat s sedmimi goli, v domači pa sta Rok Cvetko in Uroš Štumpfl dosegla po šest zadetkov.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo v prihodnjem krogu gostovala v Velenju, Trebanjci pa bodo gostili Urbanscape Loko.

IZJAVI PO TEKMI

Uroš Štumpfl, rokometaš Slovenj Gradca 2011:
"Res smo se borili. Želeli smo si zmage, a smo jo v zadnjih desetih minutah zapravili. Zdi se mi, da smo na koncu popustili, že med tekmo pa smo naredili preveč napak, ki si jih ne bi smeli privoščiti. Čestital bi gostom za zasluženo zmago."

Gašper Horvat, rokometaš Trima Trebnjega:
"Rezultat kaže, da zmaga ni bila tako prepričljiva, kot smo si želeli. Slovenjgradčani so se izkazali za čvrste tekmece. Vedeli smo, da igramo v njihovi dvorani. Kljub dobri pripravi smo imeli v prvem polčasu nekaj nihanj. Mislili smo, da bomo šli na odmor z višjo prednostjo. V drugem delu smo s strpno in kakovostno igro ter z nekaj dobrimi potezami vratarjev pokazali, da si zaslužimo dve točki."


Že odigrano:

petek, 10. decembra:
RD URBANSCAPE LOKA : RD KOPER 22:24 (10:14)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK DOBOVA 29:18 (11:13)

LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 12 11 1 0 23
2 RK TRIMO TREBNJE 11 9 2 0 20
3 RD RIKO RIBNICA 12 8 1 3 17
4 RD URBANSCAPE LOKA 12 8 0 4 16
5 RK GORENJE VELENJE 12 7 1 4 15
6 RD LL GROSIST SLOVAN 12 6 1 5 13
7 RK SLOVENJ GRADEC 2011 12 5 1 6 11
8 RD KOPER 12 5 1 6 11
9 RK JERUZALEM ORMOŽ 11 4 2 5 10
10 RK MARIBOR BRANIK 12 4 1 7 9
11 RK DOBOVA 12 4 1 7 9
12 RK SVIŠ IVANČNA GORICA 12 3 0 9 6
13 MRK LJUBLJANA 12 2 0 10 4
14 RD HERZ ŠMARTNO 12 1 0 11 2