28. 2. 2022

"Namesto manjkajočih igralk priložnost vedno dobi katera druga!"

V ponedeljek se je v Zrečah zbrala ženska članska izbrana vrsta in začela priprave na tekmi reprezentančnega pokala EHF Euro, v katerem se bo dvakrat pomerila s Severno Makedonijo. Selektor Dragan Adžić je tik pred zborom ostal brez dveh rokometašic.

 

Črnogorec na slovenski klopi je na drugi sklop tekmovanja pokala EHF Euro povabil 22 rokometašic, na zbor pa jih je prispelo 20. Zaradi okužbe s koronavirusom ni Eme Hrvatin, bolezen pa je preprečila udeležbo Elizabeth Omoregie. V primerjavi z ekipo, ki je decembra odpotovala na svetovno prvenstvo v Španijo tako tokrat na Štajerskem manjka kar sedmerica igralk.


Slovenske rokometašice v tem tednu čaka nadaljevanje nastopov v pokalu EHF Euro. Prva tekma proti Severni Makedoniji bo na sporedu ta četrtek ob 18. uri v celjski dvorani Zlatorog. Za nastop kandidirajo krilne rokometašice Maja SvetikPetra Kramar, Manca Kogovšek, Urša Urbančič in Tija Gomilar Zickero, zunanje igralke Ana AbinaBlažka HauptmanNika Matavš, Nuša FegicNina ZuličAna Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Nataša LjepojaManca JuričValentina Tina Klemenčič, Urša Zelnik in Aneja Beganović ter vratarke Amra PandžićMaja Vojnovič in Tajda Tripkovič.


Vstopnice za obračun z Makedonkami so že v prodaji na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (seznam je na voljo TUKAJ) ter preko spleta (povezava TUKAJ). V predprodaji so na voljo po 8 evrov, na dan tekme bo njihova cena znašala dva evra več. Povratna bo na sporedu tri dni kasneje, ob 18.30 v Areni Boris Trajkovski v Skopju.


Pred decembrskim mundialom so Slovenke v pokalu EHF Euro, v katerem sodelujejo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva v novembru – poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora – ter aktualna evropska prvakinja Norveška, odigrale dve tekmi s slednjo. Skandinavke so bile na domačem igrišču boljše z 29:17, na povratni tekmi v dvorani Stožice pa s 26:21. Na drugi strani so se Makedonke srečale s Črnogorkami in dvakrat drago prodale svojo kožo.


Zadnji del pokala EHF Euro bo na sporedu konec aprila. Slovenija se bo tedaj pomerila s Črno goro.

 

Dragan Adžić, selektor slovenske reprezentance:
"Pred začetkom priprav smo imeli planirali eno, sedaj pa bomo morali izvesti nekaj povsem drugačnega. A tega smo že kar nekako navajeni, saj od začetka moje selektorske poti na klopi Slovenije vsakokrat manjka katera izmed igralk ali celo več njih. Tudi ta akcija ni izjema. Manjka nam sedem igralk, ki so bile z nami na svetovnem prvenstvu, poleg njih pa lahko dodamo še Tamaro Mavsar, ki še ni povsem pripravljena za povratek na igrišča. Načrti dela se spreminjajo, v vsakem primeru pa bosta tekmi s Severno Makedonijo za nas izredno dragoceni pri gradnji tistega, kar si želimo letošnjega novembra na domačem evropskem prvenstvu. Vedno namesto manjkajočih igralk priložnost dobi katera druga. Upam, da tokrat pridobimo katero novo posameznico, tako kot smo v Španiji Petro Kramar."


Amra Pandžić, vratarka slovenske reprezentance:
"Na svetovnem prvenstvu smo se morda še nekoliko spoznavali s selektorjem in sistemom igre, sedaj pa nam je že veliko lažje. Od prvega skupnega dne smo naredili velikanski korak naprej. Verjamem, da nas bo pot tudi v tem tednu vodila le še navzgor."


Ana Gros, kapetanka slovenske reprezentance:
"Vedno je lepo priti na reprezentančne priprave in se srečati s soigralkami. Z veseljem se vračamo. V tem tednu nas čakata dve tekmi z Makedonkami, proti katerim bomo skušali popraviti nekatere zadeve, ki v igri na svetovnem prvenstvu niso delovale najbolje. Na pripravah bo tokrat z nami nekaj mladih punc. Lepo bo videti, da se tudi one spoznajo in vpeljujejo v sistem delovanja reprezentance. Sedaj, ko z nami ni nekaterih izkušenejših igralk, je enkratna priložnost za to. Na mladih svet stoji. Ko se bomo me, starejše igralke enkrat umaknile, bodo one nadaljevale naše delo. Na njih se gradi prihodnost."

SEZNAM VABLJENIH ROKOMETAŠIC
Ime in priimek Igralno mesto Rojena Klub
Ana Abina leva zunanja 1997 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Aneja Beganović krožna napadalka 1997 MKS Lublin S.A. (POL)
Nuša Fegic srednja zunanja 1996 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Tija Gomilar Zickero desno krilo 2000 RK Krim Mercator
Ana Gros desna zunanja 1991 CSKA Moskva (RUS)
Blažka Hauptman srednja zunanja 2001 ŽRD Litija
Manca Jurič krožna napadalka 1996 RK Krim Mercator
Valentina Tina Klemenčič krožna napadalka 2002 RK Krim Mercator
Manca Kogovšek levo krilo 2001 ŽRD Litija
Petra Kramar levo krilo 1996 ŽRK Krka Novo mesto
Nataša Ljepoja krožna napadalka 1996 RK Krim Mercator
Nika Matavš srednja zunanja 1998 TVP Wuppertal (NEM)
Dominika Mrmolja desna zunanja 1994 Dunaujvarosi Kohasz KA (MAD)
Amra Pandžić vratarka 1989 CS Minaur Baia Mare (ROM)
Maja Svetik levo krilo 1996 RK Krim Mercator
Tajda Tripkovič vratarka 1995 ŽRK Ptuj
Urša Urbančič desno krilo 1998 ŽRK Branik Maribor
Maja Vojnovič vratarka 1998 Siofok (MAD)
Urša Zelnik krožna napadalka 1997 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič srednja zunanja 1995 CS Gloria 2018 Bistrita Nasaud (ROM)
ŠTAB REPREZENTANCE
Dragan Adžić selektor
Branka Mijatović pomočnica selektorja
Grega Karpan trener vratark
Marko Mrak trener za telesno pripravljenost
Grega Sobočan trener za telesno pripravljenost
Daša Tomat kineziologinja
Jan Lotrič fizioterapevt
Mateja Kavčič tehnična vodja
Anja Frešer vodja reprezentance
dr. Marta Bon koordinatorka za ženski rokomet
Goran Cvijić generalni sekretar RZS
Aljaž Močnik predstavnik za odnose z javnostmi
EHF EURO CUP
Dvorana Zlatorog (Celje), četrtek, 3. marca, ob 18.00:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA

Sportski centar Boris Trajkovski (Skopje, Severna Makedonija), nedelja, 6. marca, ob 18.30:
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA
Že odigrano, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija:
 Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.

Nedelja, 10. oktobra:
SLOVENIJA : NORVEŠKA 21:26 (11:12)
Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Omoregie 2, Černigoj 1, Žabjek, Stanko 1, Mrmolja, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 5 (3), Fegic, Lazović 4, Svetik, Beganović, Gomilar Zickero 4 (2), Hrvatin.