21. 4. 2022

Črnogorke boljše v Stožicah

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svoji peti tekmi pokala EHF v Ljubljani izgubila proti Črni gori z 28:33. Slovenija se bo v nedeljo, 24. aprila, v Podgorici znova pomerila s Črno goro.


Slovenija je doživela tretji poraz v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF). Ta je namenjen reprezentancam, ki ne nastopajo v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji.


Po nepopolnem krogu je v vodstvu Norveška - branilka evropskega naslova bo drevi ob 19.30 gostovala pri Severni Makedonija - z osmimi točkami, Črna gora je zbrala šest, Slovenija štiri, Severna Makedonija pa je brez njih.


Slovenija je pred to tekmo dvakrat premagala Severno Makedonijo (29:28 in 27:20) ter dvakrat izgubila z Norveško (21:26 in 17:29).


Slovenke so se na zadnji medsebojni tekmi na lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji poigrale s Črnogorkami in jih visoko premagale z 28:18, tokrat pa so slednje v Ljubljano prišle močnejše za nekaj posameznic, ki so bile tedaj odsotne. Obračun v največji slovenski dvorani je bil veliko bolj izenačen in negotov, zmage pa so se veselile izbranke legendarne črnogorske rokometašice Bojane Popović. Do 48. minute je bila tekma povsem odprta (23:24), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Slovenke popustile. V 57. minuti je njihov zaostanek znašal pet golov (26:31) in jasno je bilo, da bodo doživele poraz.


V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros z desetimi goli, Tamara Mavsar, ki je po porodu odigrala svojo prvo reprezentančno tekmo, in Nataša Ljepoja pa sta dosegli po štiri zadetke.


Slovenija bo v nedeljo gostovala v Podgorici, črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić pa na tej tekmi ne bo mogel računati na igralke Krima Mercatorja, ki se pripravljajo za četrtfinalni tekmi evropske lige prvakinj z norveškim Vipersom. Prva tekma bo 1. maja v Ljubljani, povratna pa 7. maja v Kristiansandu.


Dragan Adžić, selektor slovenske reprezentance:
"Pričakoval sem, da bo reprezentanca Črne gore igrala na tej ravni. Naša reprezentanca je v drugem polčasu odigrala slabše kot v prvem, 22 prejetih zadetkov je resno opozorilo. Igra v napadu je bila zadovoljiva, a na drugi strani igrišča nismo izpolnili zadev, katere smo se dogovorili. Najbolj dragocena izkušnja iz te tekme je, da so Črnogorke odkrile in pokazale vse naše napake in slabosti. To je dobro, saj bodo dekleta sedaj prejela informacije in videle, da se mora delati na določenih segmentih igre. Najbolj žal mi je, da v Črni gori ne bomo mogli tekme odigrati v enaki postavi in takoj odpravljati napake, ki smo jih delali v Stožicah."


Ana Gros, kapetanka slovenske reprezentance:
"V drugem polčasu predvsem v obrambi nismo prikazale prave energije. Manjkala je agresivnost iz prvih 30 minut. Ob tem smo izgubile kar nekaj žog in zgrešile neovirane strele. Razlika se potem hitro zgodi."


Tamara Mavsar, slovenska reprezentantka:
"Tekmicam smo dopustile preveč lahkih zadetkov. Črnogorska zunanja linija je prihajala na mesta, iz katerih ne bi smela streljati na gol. Na koncu so se tekmice zasluženo veselile zmage."

POKAL EHF EURO
6. krog, Arena Stožice (Ljubljana), četrtek, 21. aprila:
SLOVENIJA : ČRNA GORA 28:33 (12:11)
Slovenija: Vojnović, Pandžić, Gros 10 (5), Omoregie 1, Žabjek, Stanko 3, A. Abina, Zelnik, Mavsar 4, Mrmolja, Ljepoja 4, Zulić 2, Varagić 1, Beganović 1, Gomilar Zickero 1, Kramar 1.
Črna gora: Rajčić, Batinović 2, Radičević 9 (1), Pletikosić, Mugoša, Ujkić, Ašanin, Malović 3, Premović, Brnović 1, Ramusović 4, Raičević 4, Pavičević 2, Kepić, Grbić 8, Vukčević.

2. krog, Bemax Arena (Podgorica, Črna gora), nedelja, 24. aprila, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA (prenos na TV Arena Sport 4 in TV Slovenija 2)

4. krog, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija:
 Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.

3. krog, nedelja, 10. oktobra:
SLOVENIJA : NORVEŠKA 21:26 (11:12)Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Omoregie 2, Černigoj 1, Žabjek, Stanko 1, Mrmolja, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 5 (3), Fegic, Lazović 4, Svetik, Beganović, Gomilar Zickero 4 (2), Hrvatin.

1. krog, dvorana Zlatorog (Celje), Dvorana Zlatorog (Celje), četrtek, 3. marca:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA 29:28 (15:14)
Slovenija: Vojnovič, Klemenčič 2, Jurič, Gros 10 (4), Abina 3, Mrmolja 1, Ljepoja 1, Zulič 7, Pandžić, Fegic, Urbančič, Svetik 1, Tripković, Beganović, Gomilar Zickero 2, Kramar 2.

5. krog, Športni center Boris Trajkovski (Skopje, Severna Makedonija), nedelja, 6. marca:
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA 20:27 (11:13)
Slovenija: Jurič 1, Gros 7 (2), Abina 2, Zelnik, Mrmolja 1, Vojnovič, Ljepoja 3, Zulič 6, Pandžić, Zelnik, Fegic, Beganović, Gomilar Zickero 3 (1), Kramar 4.