11. 4. 2022

Proti Črnogorkam Slovenke znova z Mavsarjevo

Selektor ženske reprezentance Dragan Adžić je razkril spisek 20 rokometašic, ki jih je povabil na priprave pred zadnjim sklopom pokala EHF Euro, v katerem Slovenijo v prihodnjem tednu čakata obračuna s Črnogorkami. Po juniju 2019 se v izbrano vrsto vrača Tamara Mavsar.


V primerjavi z nekaterimi zadnjimi reprezentančnimi akcijami bodo v dresu Slovenije manjkale štiri igralke. Maja Svetik bo zaradi poškodbe desne rame primorana v prihodnjih dneh opraviti operativni poseg, minulo soboto pa si je v polfinalu slovenskega pokalnega tekmovanja koleno nesrečno poškodovala še Manca Jurič. Po poškodbah za vrnitev na igrišče še nista nared Barbara Lazović in Ema Hrvatin.


»Na pripravah z nami žal ne bo Svetikove in Juričeve, za katero se še ne ve, za kako zahtevno poškodbo gre. Obenem po poškodbah še nista nared Hrvatinova in Lazovićeva. Kljub temu verjamem, da se bomo na pripravah zbrali v bolj kompletni zasedbi kot marca. Ob tem sem prepričan, da bodo reprezentantke proti Črnogorkam izjemno motivirane in da bomo naredili še korak naprej v naši smeri, začrtani proti vrhu, ki nas čaka novembra na domačem evropskem prvenstvu,« ob razgrnitvi spiska pove selektor Adžić, ki se izredno veseli tudi povratka dveh rokometašic v dres s slovenskim grbom.


Poleg Eme Abine, ki je uspešno opravila rehabilitacijo po rekonstrukciji križne vezi v kolenu, bo, prav tako na mestu leve krilne rokometašice, na pripravah reprezentance znova sodelovala Tamara Mavsar. »Za svoj klub, madžarski Siofok je že odigrala pet tekem in pokazala zavidljivo pripravljenost. Veselim se dela s tako izkušeno rokometašico, ki ima izjemen značaj,« pristavi Adžić. Mavsarjeva je za Slovenijo nazadnje nastopila junija 2019 na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Severni Makedoniji v celjski dvorani Golovec. Vmes je 31-letnica, ki z 80 nastopi zaseda 15. mesto na večni lestvici, postala mama, nedavno pa se uspešno vrnila na igrišča.


Poleg obeh že omenjenih rokometašic bodo za nastopa kandidirale še krilne rokometašice Petra Kramar, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, zunanje igralkeAna Abina, Tjaša Stanko, Nuša Fegic, Elizabeth OmoregieNina Zulič, Nina Žabjek, Ana Gros in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Aneja Beganović, Nataša Ljepoja, Valentina Tina Klemenčič in Urša Zelnik ter vratarke Amra Pandžić, Tajda Tripković in Maja Vojnovič.


Tekmi s Črnogorkami bosta zadnji za slovensko vrsto v reprezentančnem pokalu EHF Euro. Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 21. aprila, ob 17.30 v dvorani Stožice, povratna pa v nedeljo, 24. aprila, ob 18. uri v Podgorici.


V reprezentančnem tekmovanju nastopajo vse tri gostiteljice letošnjega evropskega prvenstva ter zadnje zmagovalke tekmovanja stare celine. Slovenija trenutno s štirimi točkami zaseda drugo mesto. Enak Izkupiček imajo Črnogorke. Že pred zadnjima tekmama so prvo mesto osvojile aktualne evropske prvakinje Norvežanke, na četrtek mestu pa se nahaja Severna Makedonija.


Četrtek, dan domače tekme slovenk, bo Ljubljano obarval v rokometne barve že v dopoldanskih urah. Ob 10. uri bo na Novem trgu v središču prestolnice odkrit odštevalnik, ki bo za vse mimoidoče odšteval dneve do začetka novembrskega evropskega prvenstva za ženske.

ROKOMETAŠICE, VABLJENE NA PRIPRAVE PRED TEKMAMA S ČRNO GORO
Ime in priimek Igralno mesto Klub
Ana Abina leva zunanja ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Ema Abina levo krilo RK Krim Mercator
Aneja Beganović krožna napadalka MKS Lublin S.A. (Poljska)
Nuša Fegic srednja zunanja ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Tija Gomilar Zickero desno krilo RK Krim Mercator
Ana Gros desna zunanja RK Krim Mercator
Valentina Tina Klemenčič krožna napadalka RK Krim Mercator
Petra Kramar levo krilo ŽRK Krka Novo mesto
Nataša Ljepoja krožna napadalka RK Krim Mercator
Tamara Mavsar levo krilo Siofok (MAD)
Dominika Mrmolja desna zunanja Dunaujvarosi Kohasz KA (MAD)
Elizabeth Omoregie srednja zunanja CSM Bukarešta (ROm)
Amra Pandžić vratarka CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tjaša Stanko leva zunanja RK Krim Mercator
Tajda Tripković vratarka ŽRK Ptuj
Alja Varagić desno krilo RK Krim Mercator
Maja Vojnovič vratarka Siofok (MAD)
Urša Zelnik krožna napadalka ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič srednja zunanja Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)
Nina Žabjek srednja zunanja RK Krim Mercator
ŠTAB REPREZENTANCE
Dragan Adžić selektor
Branka Mijatović pomočnica selektorja
Grega Karpan trener vratark
Marko Mrak trener za telesno pripravo
Grega Sobočan trener za telesno pripravo
Daša Tomat kineziologinja
Jan Lotrič fizioterapevt
Mateja Kavčič tehnična vodja
dr. Marta Bon koordinatorka za ženski rokomet
Anja Frešer vodja reprezentance
Goran Cvijić generalni sekretar RZS
Aljaž Močnik predstavnik za odnose z javnostmi
POKAL EHF EURO
6. krog, Arena Stožice (Ljubljana), četrtek, 21. aprila, ob 17.30:
SLOVENIJA : ČRNA GORA

2. krog, Bemax Arena (Podgorica, Črna gora), nedelja, 24. aprila, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA

4. krog, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija:
 Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.

3. krog, nedelja, 10. oktobra:
SLOVENIJA : NORVEŠKA 21:26 (11:12)Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Omoregie 2, Černigoj 1, Žabjek, Stanko 1, Mrmolja, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 5 (3), Fegic, Lazović 4, Svetik, Beganović, Gomilar Zickero 4 (2), Hrvatin.

1. krog, dvorana Zlatorog (Celje), Dvorana Zlatorog (Celje), četrtek, 3. marca:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA 29:28 (15:14)
Slovenija: Vojnovič, Klemenčič 2, Jurič, Gros 10 (4), Abina 3, Mrmolja 1, Ljepoja 1, Zulič 7, Pandžić, Fegic, Urbančič, Svetik 1, Tripković, Beganović, Gomilar Zickero 2, Kramar 2.

5. krog, Športni center Boris Trajkovski (Skopje, Severna Makedonija), nedelja, 6. marca:
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA 20:27 (11:13)
Slovenija: Jurič 1, Gros 7 (2), Abina 2, Zelnik, Mrmolja 1, Vojnovič, Ljepoja 3, Zulič 6, Pandžić, Zelnik, Fegic, Beganović, Gomilar Zickero 3 (1), Kramar 4.