23. 4. 2022

V nedeljo v Podgorici za zaključek pokala EHF Euro

To nedeljo se bo v Podgorici zaključil reprezentančni pokal EHF Euro. Ob 18. uri se bodo tam še v drugo v tem tednu pomerile rokometašice Slovenije in Črne gore.


Reprezentanci sta si nasproti stali že minuli četrtek v ljubljanski dvorani Stožice. Na enem izmed štirih prizorišč letošnjega evropskega prvenstva za ženske, so bile s 33:28 boljše gostujoče rokometašice.


Slovenija bo v črnogorski prestolnici nastopila v precej bolj okrnjeni zasedbi kot na domači tekmi. Manjkala bo peterica, od tega štiri najboljše strelke četrtkovega obračuna, ki so skupaj dosegle 21 zadetkov. Na pot se niso podale Tjaša Stanko, Ana Gros, Nina Žabjek in Nataša Ljepoja, ki jim je selektor Dragan Adžić namenil nekaj dodatnega časa, da se s svojim klubom, Krimom Mercatorjem kar najbolje pripravijo na četrtfinale evropske Lige prvakinj, ki jih čaka v prvih dneh maja. Ob tem je v domovini ostala še povratnica v slovenski dres Tamara Mavsar.


Na drugi tekmi bodo proti Črnogorkam tako zaigrale krilne rokometašice Ema Abina, Petra Kramar, Tija Gomilar Zickero, Živa Čopi in Alja Varagić, zunanje igralke Ana Abina, Tjaša Stanko, Nika Matavš, Elizabeth Omoregie in Dominika Mrmolja, krožne napadalke Valentina Tina Klemenčič, Urša Zelnik in Aneja Beganović ter vratarke Tajda Tripković, Amra Pandžić in Maja Vojnovič.


"Prva tekma je odkrila vse naše slabosti - od pripravljenosti na tekmice, pa do igre v vseh fazah tekme. Črna gora je bila v Stožicah sijajna in nam v pravem trenutku dala vse odgovore. Tako lahko do novembrskega evropskega prvenstva še marsikaj rešimo," svetle točke po četrtkovem dvoboju niza selektor Adžić in dodaja: "V Podgorico potujemo brez peterice igralk, ki so zaigrale na prvi tekmi. A tudi Severni Makedoniji smo se nedavno zoperstavili v nepopolni predstavi. Na nas je, da popravimo napake v igri in dobre trenutke s tekme v Ljubljani razpotegnemo. Četudi bo naša zasedba oslabljena, ima potencial!"


Slovenija pred nedeljsko tekmo v Pokalu EHF Euro zaseda tretje mesto, kjer ima dve točki manj od Črnogork. Zmage se je že pred tem reprezentančnim tednom veselila Norveška, medtem ko Severna Makedonija še ni vpisala točk.


Nedeljski obračun iz Podgorice bo v Sloveniji mogoče preko malih zaslonov v živo spremljati na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 4.


V nedeljo se bodo zaključile tudi kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo novembra potekalo v Celju, Ljubljani, Skopju in Podgorici. Žreb skupin prvega dela tekmovanja bo v četrtek, 28. aprila na Ljubljanskem gradu.

POSTAVA SLOVENIJE ZA DRUGO TEKMO S ČRNO GORO
Ime in priimek Igralno mesto Klub
Ana Abina leva zunanja ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Ema Abina levo krilo RK Krim Mercator
Aneja Beganović krožna napadalka MKS Lublin S.A. (Poljska)
Živa Čopi desno krilo ŽRK Krka Novo mesto
Tija Gomilar Zickero desno krilo RK Krim Mercator
Valentina Tina Klemenčič krožna napadalka RK Krim Mercator
Petra Kramar levo krilo ŽRK Krka Novo mesto
Nika Matavš srednja zunanja TV Beyeröhde Wuppertal (NEM)
Dominika Mrmolja desna zunanja Dunaujvarosi Kohasz KA (MAD)
Elizabeth Omoregie srednja zunanja CSM Bukarešta (ROm)
Amra Pandžić vratarka CS Minaur Baia Mare (ROM)
Tajda Tripković vratarka ŽRK Ptuj
Alja Varagić desno krilo RK Krim Mercator
Maja Vojnovič vratarka Siofok (MAD)
Urša Zelnik krožna napadalka ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Nina Zulič srednja zunanja Kastamonu Belediyesi GSK (TUR)
ŠTAB REPREZENTANCE
Dragan Adžić selektor
Branka Mijatović pomočnica selektorja
Grega Karpan trener vratark
Marko Mrak trener za telesno pripravo
Grega Sobočan trener za telesno pripravo
Daša Tomat kineziologinja
Jan Lotrič fizioterapevt
Mateja Kavčič tehnična vodja
dr. Marta Bon koordinatorka za ženski rokomet
Anja Frešer vodja reprezentance
Goran Cvijić generalni sekretar RZS
Aljaž Močnik predstavnik za odnose z javnostmi
POKAL EHF EURO
2. krog, Bemax Arena (Podgorica, Črna gora), nedelja, 24. aprila, ob 18.00:
ČRNA GORA : SLOVENIJA (prenos na TV Arena Sport 4 in TV Slovenija 2)

Že odigrano, 4. krog, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija:
 Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.

3. krog, nedelja, 10. oktobra:
SLOVENIJA : NORVEŠKA 21:26 (11:12)Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Omoregie 2, Černigoj 1, Žabjek, Stanko 1, Mrmolja, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 5 (3), Fegic, Lazović 4, Svetik, Beganović, Gomilar Zickero 4 (2), Hrvatin.

1. krog, dvorana Zlatorog (Celje), Dvorana Zlatorog (Celje), četrtek, 3. marca:
SLOVENIJA : SEVERNA MAKEDONIJA 29:28 (15:14)
Slovenija: Vojnovič, Klemenčič 2, Jurič, Gros 10 (4), Abina 3, Mrmolja 1, Ljepoja 1, Zulič 7, Pandžić, Fegic, Urbančič, Svetik 1, Tripković, Beganović, Gomilar Zickero 2, Kramar 2.

5. krog, Športni center Boris Trajkovski (Skopje, Severna Makedonija), nedelja, 6. marca:
SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA 20:27 (11:13)
Slovenija: Jurič 1, Gros 7 (2), Abina 2, Zelnik, Mrmolja 1, Vojnovič, Ljepoja 3, Zulič 6, Pandžić, Zelnik, Fegic, Beganović, Gomilar Zickero 3 (1), Kramar 4.

6. krog, Arena Stožice (Ljubljana), četrtek, 21. aprila:
SLOVENIJA : ČRNA GORA 28:33 (12:11)
Slovenija: Vojnović, Pandžić, Gros 10 (5), Omoregie 1, Žabjek, Stanko 3, A. Abina, Zelnik, Mavsar 4, Mrmolja, Ljepoja 4, Zulić 2, Varagić 1, Beganović 1, Gomilar Zickero 1, Kramar 1.