Show menu

Podpiram slovenski rokomet

Dohodninska zakonodaja v Sloveniji omogoča vsakemu državljanu, da do 1 odstotek odmerjene dohodnine, posreduje v različne namene. V kolikor posameznik tega ne stori, gre ta odstotek dohodnine avtomatično v proračun, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.


Med možne prejemnike spadamo tudi zveza in vsi rokometni klubi v Sloveniji, ki imamo urejen status nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa. Vabimo vas, da podprete vaš najljubši klub ali Rokometno zvezo Slovenije, kjer bodo vsa sredstva namenjena razvoju mladih rokometašev in omogočanju pogojev za njihov razvoj.


Zato smo se na Rokometni zvezi Slovenije odločili, da začnemo z aktivno kampanjo PODPIRAM SLOVENSKI ROKOMET, ki jo bomo izvajali skozi daljše časovno obdobje. Na tem mestu smo tako za vsak klub pripravili personalizirane QR kode, ki vas peljejo neposredno na stran kjer je možno donirati.  


S tako preprosto gesto, kot je donacija 1 % vaše dohodnine, boste lahko vidno prispevali za delo rokometnih sredin v Sloveniji. Prejemki iz tega naslova bodo uporabljeni za razvoj igralcev mladih selekcij, ki bodo nekoč navduševali rokometne navdušence v Sloveniji in Evropi.


Kako deluje postopek donacije?


S skeniranjem izbrane kode kluba ali zveze (ali klikom nanjo tu na spletni strani), pristanete neposredno na strani kjer se donacija izbranemu prejemniku odda. Vse kar je še potrebno storiti je, da vpišete vaše podatke (ime in priimek ter vaša davčna številka – podatki morajo biti obvezno enaki, kot so na osebnih dokumentih), nato se podpišete na ekran (enako kot ob prevzemu pošte), obkljukate soglasje ter oddate zahtevo. Zelo preprosto.


Potem, ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine, ki ga prejmete, na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

   

Načinov za doniranje 1% dohodnine je sicer še več, vendar je / sta ta prej opisana najbolj preprosta.  

Preostala sta še:

·       uporabniki sistema eDavki, lahko to storijo z nekaj kliki na omenjenem portalu,

·       izpolni se lahko pisna izjava, ki se jo pošlje na najbližji Davčni urad.


Več informacij ter osnovna stran, je na voljo na tem naslovu.


HVALA ZA VAŠO POMOČ!Seznam možnih prejemnikov (na seznamu vse organizacije s statusom javnega interesa):

Rokometna zveza Slovenije

Klubi 1. DRL - ženske

Klubi 1. B DRL - ženske

Klubi 1. DRL - moški

Klubi 1. B DRL - moški

Klubi 2. DRL - moški

Klubi tekmovanj mladih