Show menu

O PROJEKTU

O PROJEKTU »MINI ROKOMET, MAKSI IZZIVI«

Iz dvoran v času izrednih zdravstvenih razmer ni slišati otroške radoživosti, saj so športne dejavnosti prekinjene. V duhu preventivnega zagotavljanja čim večje varnosti za vse otroke smo se na Rokometni zvezi Slovenije že ob začetku novega šolskega leta odločili, da v sezoni 2020/21 ne bomo organizirali posebnih mini rokometnih dogodkov v sklopu projekta »Rokomet - moja igra!«, smo pa zato pripravili poseben digitalni projekt, ki smo ga poimenovali »Mini rokomet, MAKSI izzivi«.

Projekt je namenjen otrokom do vključno petega razreda osnovne šole. Cilj projekta je, da iz omenjene populacije otrok izvabimo ustvarjalnostiznajdljivost in spretnost, ob tem pa vse skupaj rokometno začinimo. 

Na platformah RZS-ja bomo vse do konca junija 2021, tedensko pripravljali različne video vsebine. Do poletja bomo izvedli preko 15 nagradnih izzivov. Vmes bosta Roko in Meta s prijatelji otrokom prikazovali vaje za lažje opravljanje zastavljenih MAKSI izzivov.

Z uspešno opravljenimi izzivi bodo otroci lahko osvojili tudi katero izmed praktičnih nagrad partnerjev projekta. Za sodelovanje bodo morali RZS posredovati svoj izdelek ali video s posnetim opravljanjem izziva. K projektu so z velikim veseljem pristopili Nova ljubljanska banka, Generali, Proteini.si ter podjetje Čaplja d.o.o., generalni zastopnik za znamko Select v Sloveniji.