Show menu

Šolsko leto 2011/2012

1. ŠOLSKI DAN

V šolske klopi rokometnega oddelka gimnazije Šiška Ljubljana je sedla 9. generacija rokometašev in rokometašic. Na prvi šolski dan sta novince prišla pozdraviti tudi selektor moške članske reprezentance Boris Denič in njegov pomočnik Bojan Čotar. Rokometaši in rokometašice, ki prihajajo iz Ljubljane, Maribora, Logatca, Velenja, Tržiča, Ivančne Gorice...bodo prihodnji teden odšli v šolo v naravi, z rokometnimi treningi pa bodo pričeli v ponedeljek 12.09.2011.

 

Nekaj slik s prvega dne si lahko ogledate na spletni strani gimnazije Šiška:

http://www.s-gls.lj.edus.si/www/index.php?option=com_imagebrowser&view=gallery&Itemid=100

 

9. generacija rokometašev in rokometašic:

HVALA MAŠA RK ZVEZDA LOGATEC
KASTELIC NIKA RK ZAGORJE
KOZAMERNIK NINA RK ZVEZDA LOGATEC
KRABONJA NEJC RK MARIBOR BRANIK
KRABONJA STAŠ RK MARIBOR BRANIK
MALAVAŠIČ LUKA RK KRIM
NOSAN SARA RK KRIM MERCATOR
ODER NIKA ŽRK VELENJE / RK KRIM MERCATOR
PODMENIK MATEVŽ DRŠ ALEŠ PRAZNIK
SENČUR JONA RK KRIM MERCATOR
ŠTULAR KATRA RK NAKLO TRŽIČ
TEKAVEC ROBERT RK SVIŠ PEKARNA GOSUPLJE
ŽABJEK JAKA RK KRIM
Priimek in ime Klub

VABILO ZA VPIS V ROKOMETNI ODDELEK

Pomembni datumi:


- junijju 2011:
  
vpisni postopek za vpis v 1. letnik.Natančnejša navodila dobite na http://www.s-gls.lj.edus.si/www/files/vpi/2p.DOC

 

- 07.04.2011 ob 17.00 uri :
   Razgovor s kandidati, ki izpolnjujete posebne pogoje za vpis v program Gimnazija – športni oz. rokometni oddelek

 

- 11.02.2011 ob 9.00 uri - INFORMATIVNI DAN

V šolskem letu 2010/2011 je v šolske klopi rokometnega oddelka gimnazije Šiška Ljubljana sedla že 8. generacija rokometašev in rokometašic.
Trenutno se v 4. rokometnih oddelkih šola 64 rokometašev in rokometašic, od tega 25 fantov in 39 deklet.

Dijakom šola ponuja odlično izobrazbo, zaključeno z maturo in možnost vpisa na katerokoli fakulteto. Skrbi za optimalne pogoje pri usklajevanju šolskih in športnih obveznosti, saj se program šolanja prilagaja skorajda vsakemu rokometašu posebej, glede na njegove športne obveznosti, obremenjenost... Dijaki imajo možnost bivanja v dijaškem domu, ki se nahaja tik ob šoli. Poleg tega pa imajo tudi organizirano prehrano, prilagojeno športnikom.

Rokometna zveza Slovenije skrbi za kvalitetne treninge v Hali Tivoli, šolski telovadnici ter za sodelovanje z reprezentančnimi in s klubskimi trenerji.

Rokometna zveza in gimnazija Šiška že od začetka skupnega projekta v ospredje postavljata cilje, kot so pridobivanje znanja, nemoten in optimalen športni razvoj, uspešen zaključek šolanja, priprava na študij, pa tudi usmerjanje in spodbujanje dijakov rokometašev glede na njihove sposobnosti in želje.

Več informacij o projektu »Rokometni oddelki na gimnaziji Šiška« dobite na spletnih straneh: www.s-gls.lj.edus.si in www.rokometni-oddelki.si,  lahko pa tudi pokličete Sonjo Čotar na Rokometno zvezo Slovenije, tel.: 01/547 66 34, e-mail: cotar@rokometna-zveza.si ali Sašo Vesel na Gimnazijo Šiška, tel.:040/333 643, e-mail: sasa.vesel@guest.arnes.si.

V šolskem letu 2011/2012 bodo ponovno imeli možnost vpisa v rokometni oddelek perspektivni rokometaši in rokometašice, ki v letošnjem šolskem letu zaključujejo osnovno šolo. Vse zainteresirane naprošamo, da nam do 14.01.2011 posredujejo svoje podatke (ime in priimek, naslov bivanja, poštna št. in kraj, rokometni klub) na e-mail: cotar@rokometna-zveza.si , mi pa vas bomo obveščali o pomembnih datumih.