8. 1. 2023

Koprčankam obračun z repa lestvice

V Zeleni skupini 1. ženske rokometne lige se je s tekmo v Ljubljani zaključil 9. krog. Zmage proti Olimpiji so se veselile Koprčanke.

Pred nedeljsko tekmo je v Zeleni skupini prišlo do dveh presenečenj, saj sta izgubili trenutno najvišje uvrščeni ekipi. Zvezda Logatec je kot prva uspela premagati Ljubljano, Sava Kranj pa je bila boljša od Pirana.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 9. KROG

Nedelja, 8. januarja:
RK OLIMPIJA : ŽURD KOPER 24:27 (16:13)
Kuralt 7 (5), Trifkovič 5 (5); Sršak in Marič (1) po 6.
STATISTIKA

Rokometašice Kopra so si z zmago proti Olimpiji priigrale dvig na lestvici Zelene skupine. S šestimi točkami in odigrani tekmi več so sedaj pete, pred Vrhniko imajo točko prednosti. Na drugi strani Olimpija ostaja na dnu lestvice.
V prvem polčasu so ritem igre narekovale Ljubljančanke, ki so večkrat vodile tudi s štirimi zadetki. Koprčanke so jih z vztrajno igro ujele v 37. minuti, ko je Gaja Soršak zadela za 17:17, v naslednji minuti pa je Monika Martič poskrbela še za prvo primorsko vodstvo (18:17). Prelomni trenutek je bila 49. minuta, ko Olimpija ni izkoristila igralke več v polju, Koprčanke pa so vodstvo povišale na 24:21. Olimpija se do konca tekme na manj kot dva zadetka ni uspela približati.
V domači zasedbi je Zala Kuralt dosegla sedem zadetkov, pet, vse s črte sedmih metrov je dodala Kaja Trifkovič. V primorski zasedbi sta šestkrat mrežo zatresli Soršakova in Vanja Marič.

Že odigrano, petek, 6. januarja:
RK ZVEZDA LOGATEC : RK LJUBLJANA 31:27 (19:11)
VEČ O TEKMI

Sobota, 7. januarja:
RK PIRAN : RK SAVA KRANJ 26:28 (14:14)
VEČ O TEKMI
LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA