Show menu

6. DP ZA ČLANE IN 4. DP ZA MLAJŠE KATEGORIJE - 2019

Rokomet na mivki je najatraktivnejša izpeljanka rokometne igre, ki se v svetu množično razvija v zadnjih petnajstih letih in pridobiva vse širši krog privržencev in igralcev. Zaradi želje po sledenju modernim trendom razvoja rokometne igre je Rokometna zveza Slovenije pred petimi leti pričela s projektom "Rokomet na mivki," katerega namen in cilji so popularizirati panogo v Sloveniji, izpeljati vsakoletna državna prvenstva in formirati reprezentance, ki bodo dosegale vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih. Na osnovi prikazanih iger posameznikov in posameznic na državnem prvenstvu sta bili leta 2015 formirani tudi ženska in moška reprezentanca, ki sta se udeležili sredozemskih iger in dosegli zavidljivo 5. in 8. mesto. V letošnjem letu se bosta ženska in moška reprezentanca v rokometu na mivki dokazovali na evropskem prvenstvu, ki bo julija potekalo na Poljskem, reprezentanci pa bosta izbrani po državnem prvenstvu.

Rokometna zveza Slovenije s soorganizatorji RK Mivka in Javni zavod za šport Občine Koper letos organizira že 6. državno prvenstvo v rokometu na mivki za člane in članice ter 4. državno prvenstvo za mlajše kategorije (rojeni leta 2002, 2004 in 2006), ki se bo odvijalo 7., 8. in 9. 6. 2019 v Centru športov na mivki v Kopru. (glede na to, da je v omenjenem vikendu matura bomo tekme na željo ekip prilagodili, v kolikor bo mogoče, zato prosim želje dopišite ob prijavi).

Zaradi prošenj nekaterih klubov bo DP v rokometu na mivki za mlajše kategorije potekalo po naslednjem urniku:

DP v rokometu na mivki za mlajše kategorije deklic (2002, 2004, 2006) – sobota, 8. junij 2019, od 9.00 dalje.
DP v rokometu na mivki za mlajše kategorija dečki (2002, 2004, 2006) – nedelja, 9. junij 2019, od 9.00 dalje.
DP v rokometu an mivki za člane in članice 7., .8. in 9. junija 2019 v popoldanskih in večernih urah.

Več o samem razpisu, propozicijah in prijavnice najdete v priponkah.
Na voljo smo vam tudi za predstavitev rokometa na mivki v vašem klubu ob predhodnem dogovoru.