5. 5. 2021

Roko z vajami pred 14. MAKSI izzivom

Roko se podaja 14. MAKSI izzivu naproti. Preden ga bo razkril, je za vse otroke pripravil nekaj vaj, ki jim bodo prihodnji teden v pomoč.


Za izvedbo potrebujemo dve plastenki ali podobna predmeta (npr. bidona). Postavimo ju na tla in sicer v razmaku štirih korakov. 


Pri prvi vaji se postavimo v obrambno prežo ter se pričnemo bočno pomikati od prvega k drugemu predmetu. Ko prispemo do drugega premeta, sonožno skočimo v zrak in pri tem v zrak iztegnemo roki. Vajo v enakem zaporedju ponovimo tudi v obratni smeri.


Druga vaja je zelo podobna prvi, le da bočno pomikanje pri drugem predmetu zaključimo z dotikom slednjega in sicer z nasprotno roko od smeri gibanja.


Malenkost drugačna je tretja vaja, pri kateri od prvega, do drugega premeta pritečemo, se zaustavimo z izpadnim korakom ter pri tem dvignemo roko. Do prvega predmeta se nato vračamo z vzvratnim tekom.


Uspešno MAKSI treniranje želimo!

DOSEDANJI MAKSI IZZIVI
Mini rokomet, MAKSI izzivi je projekt Rokometne zveze Slovenije. Namenjen je otrokom do vključno 5. razreda osnovne šole, ki so v času omejitev zaradi zdravstvene situacije ostali brez rokometne aktivnosti v okviru klubskih treningov ali šolskih krožkov.