12. 5. 2021

Nov MAKSI izziv z rokometnim gibanjem v prostoru

Čas je za nov MAKSI izziv. Roko je v preteklem tednu pokazal nekaj vaj, ki bodo otrokom tokrat prišle še kako prav.


Za izvedbo to pot potrebujemo tri plastenke ali podobne predmete (na primer bidone). Postavimo jih na tla v obliko trikotnika in sicer v razmaku petih korakov. 


MAKSI izziv začnemo pri poljubni plastenki. Najprej se postavimo v obrambno prežo ter začnemo z bočnim gibanjem proti predmetu na desni. Ko prispemo do drugega premeta, sonožno skočimo in pri tem visoko v zrak iztegnemo obe roki. Nato se s tekom napotimo proti tretjemu predmetu, se pred njim zaustavimo z izpadnim korakom ter se ga dotaknemo z nasprotno roko. V izhodišče se nato vrnemo z vzvratnim gibanjem.


Enako gibanje ponovimo tudi v obratni smeri, pri čemer se najprej začnemo z obrambno prežo bočno pomikati v svojo levo.


Za uspešno opravljen MAKSI izziv je vajo potrebno petkrat ponoviti z gibanjem v eno in petkrat v drugo smer.


Vse otroke vabimo, da opravljanje MAKSI izziva ob pomoči bližnjih ujamejo v video ali na fotografijo ter nam to posredujejo na enega izmed spodnjih elektronskih naslovov. Izmed vseh prispelih fotografij in videov bomo izžrebali pet otrok, ki bodo prejeli praktične nagrade partnerjev projekta Mini rokomet, MAKSI izzivi. Rok za pošiljanje je torek, 18. maja, do 12. ure.


FOTOGRAFIJE Z NESTRPNOSTJO PRIČAKUJEMO:


Uspešno MAKSI treniranje želimo!

DOSEDANJI MAKSI IZZIVI
Mini rokomet, MAKSI izzivi je projekt Rokometne zveze Slovenije. Namenjen je otrokom do vključno 5. razreda osnovne šole, ki so v času omejitev zaradi zdravstvene situacije ostali brez rokometne aktivnosti v okviru klubskih treningov ali šolskih krožkov.